Što poslije srednje škole?

Mostarski maturanti
Što poslije srednje škole?

Jesu li odlučili nastaviti školovanje, što će i gdje studirati te što očekuju od samog studija, pitali smo maturante srednjih škola iz Mostara.

„Definitivno ću studirati, samo što još uvijek nisam odlučila koji smjer. Dvoumim se između Pravnog, Medicinskog i Građevinskog fakulteta, no sigurno znam da će to biti nešto na Sveučilištu u Mostaru. Očekujem da ću steći neka nova iskustva i znanje s kojim ću nakon završenog školovanja moći raditi u struci“, izjavila je gimnazijalka Dorica Vuković

„Još uvijek sam u fazi razmišljanja što studirati i gdje. Ništa od toga nisam odlučio osim to da hoću studirati. Volio bi upisati nešto što će mi biti zanimljivo, ali isto tako da mi bude i korisno nakon završetka. Nadam se da ću spojiti ugodno s korisnim“, kazao nam je Vjekoslav Božić, maturant Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca .

„Odlučila sam da ću studirati na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, smijer geodezija. Doznala sam da će taj studij od jeseni biti otvoren. Očekujem puno novog znanja kao i rada s kolegama te se nadam se da će biti i puno prakse“, rekla je gimnazijalka Nataša Milošević.

„Još uvijek nisam odlučio  što ću studirati. Mislim da ću upisati nešto na Filozofskom fakultetu SUM-a iako ni u to nisam baš uvjeren.  Kako se približava vrijeme upisa sve češće mijenjam mišljenje o fakultetu. Nadam se ipak da ću izabrati nešto zanimljivo“, kazao je Luka Pavlović, maturant Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica iz Mostara.

„Nemam dvojbi oko fakulteta. Voljela bi upisati Pravni fakultet na Sveučilištu u Mostaru. Iskreno se nadam da će to biti jedno jako lijepo iskustvo i da ću naučiti puno toga što će mi trebati kasnije u životu. Svjesna sam da će tu biti puno prepreka, ali se nadam da će ipak sve biti dobro“, rekla je Dolores Ljubić, maturantica mostarske gimnazije.

„Već dvije godine se pronalazim u tome što bi mogao studirati, i došao sam do zaključka da će to biti medicina. Očekujem puno više nego što sam očekivao od gimnazije kada sam je upisivao ali svjestan sam toga da ću morati uložiti puno više truda nego do sada. Vjerujem da će se ipak isplatiti“, izjavio je Nikola Kurtalić, maturant mostarske gimnazije.

„Iako nisam toliko sigurna gdje ću studirati, voljela bi upisati elektrotehniku. Svakako bih voljela ostati u Mostaru i tu studirati jer je fakultet nanovo otvoren i mislim da je dobro uređen, ali vidjet ću što će biti. Nadam se da će mi se želja ostvariti“, rekla je Marica Vilenica, maturantica Elektrotehničke škole Ruđera Boškovića.

„Upisat ću medicinu. Vjerujem da ću uspjeti u tome te tako jednoga dana ostvariti svoj san“, kazao je Nikola Šain, maturant Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica.

Matias Zečević

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista