„Svako novo putovanje je jedna nova knjiga“

GREGOR KRALJ
„Svako novo putovanje je jedna nova knjiga“

Let's Go Events & Travel je sarajevska putnička agencija koja po promotivnim cijenama vodi studente i mlade iz Bosne i Hercegovine na putovanja diljem regije. O iskustvima s putovanja pričao je putnički vodič Gregor Kralj, inače i student diplomskog studija Odnosa s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

 

Kako izgleda život jednog turističkog vodiča?

Pun iznenađenja i lijepih trenutaka. Uvijek vam se događa nešto novo, novi ljudi, nova mjesta, milijun uspomena. Svako novo putovanje je zapravo jedna nova knjiga. Ali, koliko god to zvučalo atraktivno i zanimljivo, postoji i jedna teža strana tog posla koju zapravo nitko i ne gleda. Kompletna organizacija puta, kao i sama provedba zahtijeva dobru pripremu, ali i nosi i zaista veliku odgovornost prema ljudima koje vodite negdje. Jer ipak ste vi ta osoba koja će putnicima ostati duboko u sjećanju. U kakvom?! To ovisi isključivo o vama!

 

Kada ste otkrili ljubav prema ovom poslu?

Uvijek sam volio vidjeti ili posjetiti nešto, međutim nikad nisam ni razmišljao da bih se mogao baviti time. Ljubav se pojavila nekako usput kada sam jednom prilikom i bio putnik Let’s Go agencije, i kada mi je ponuđena suradnja. Na prvu “loptu” sam tu priliku odbio, da bih se odmah poslije toga i predomislio i vrlo brzo počeo otkrivati čari ovog posla.

 

Kako usklađujete fakultetske obveze s čestim putovanjima?

Moram priznati da mi se sve nekako samo po sebi to sve podudara i slaže, ali opet smatram da je to samo zato što se uvijek pokušam dobro organizirati od samog starta, i stvari koje mogu ranije riješiti i završim, da ne ostavljam za zadnji trenutak.

 

Kako je nastao Let's Go i na koji način privlači mlade?

Let’s Go živi već nekih pet godina, a započeo je projektom koji se naziva Putuj Studenski i koji traje i dan danas. Započeo je vizijom dvojice prijatelja, naših direktora, koji su kao obožavatelji putovanja htjeli to približiti studentima, a za koje znamo da si baš i ne mogu priuštiti skupe avanture. No, danas je naša klijentela zaista raznovrsna.

 

Koliki je odaziv studenata iz Mostara i okolice?

Do prije otprilike godinu dana odaziv i nije bio baš velik. Kada sam se osobno malo više pozabavio time i kao koordinator i predstavnik agencije ovdje u Hercegovini pokušao agenciju dignuti na još jedan veći nivo i približiti putovanja generalno cijeloj Hercegovini, osjetio se veliki pomak broja Hercegovaca na putovanju, i taj broj evo konstantno raste.

 

Koje je omiljeno mjesto koje ste posjetili kao vodič i zašto?

Nezahvalno je izdvajati neku destinaciju, jer svako mjesto priča svoju priču, ali kao mladoj osobi koja kao i svi mladi voli partijati, Beograd je zapravo mjesto najluđih provoda i destinacija u koju uvijek vrlo rado odlazim.

 

Koje su vam sljedeće destinacije i kada su planirane?

U punom su jeku pripreme za prvomajska putovanja, od Beča, Ljubljane i Zagreba, pa sve preko Splita, do Budve, Beograda i skroz do Paralije, očekujemo ukupno preko 1000 putnika. Ponosan sam kad vidim stara lica jer to znači da dobro obavljam svoj posao.

 

Koja je vaša inicijativa da privučete više mladih iz BiH?

Cijena i kvaliteta usluge su sigurno ono što privlači potencijalne putnike. Ja se maksimalno posvetim svojim putnicima, družim se s njima na putovanjima, pokušavamo se zabaviti. Putovanja su ta koja nas obogaćuju, daju nova iskustva i uspomene, koje su najveća životna vrijednost, jer to su sve stvari koje nam nitko ne može oduzeti. Nikad mlađi nećemo postati, tako da iskoristimo sve mogućnosti.

 

Marin Vučković

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C