„Za praksu je najbitnija volja“

Antonija Batinić
„Za praksu je najbitnija volja“

AIESEC je najveća svjetska organizacija mladih koja djeluje u 127 zemalja na svijetu, a Bosna i Hercegovina je jedna od njih. U državi postoje tri lokalna ureda, pa tako i jedan u Mostaru. Što AIESEC može ponuditi mladima i koji su budući projekti ispričala je predsjednica lokalnog ureda u Mostaru Antonija Batinić za treći.ba.

Težimo liderstvu i razvijanju potencijala kod mladih ljudi, na način da ih šaljemo na praksu ili da ih odaberemo kao svoje članove.“, rekla je Batinić

AIESEC-ov ured u Mostaru je otvoren 2006. godine, iako je osnovan još 1974. u sklopu AIESEC-a Jugoslavije. Broji 34 člana koji su raspoređeni po timovima ovisno o njihovim sposobnostima. Timovi su raspoređeni na „back“ i „front office“. Postoji tim za ljudske resurse, za odnose s partnerima i kompanijama, za marketing i PR te tim za odlazne i dolazne prakse.

Najaktualniji projekt koji organiziramo je 'Village of Happiness'. Radili smo ga i ljetos u selu za nezbrinutu djecu, a zbog vrlo pozitivnog utjecaja i na djecu i na grad Mostar odlučili smo obnoviti suradnju i organizirati još jedan takav projekt.“, rekla je Batinić te dodala da će nastaviti i s provođenjem 'Youth Speak Foruma', koji je posljednjih godina imao dosta uspjeha.

Ured ima tri vrste praksi, odnosno AIESEC proizvoda. To su 'Global Talent', praksa koja je plaćena i podrazumijeva rad u inozemstvu u trajanju od tri do 12 mjeseci, 'Global Volunteer', koja podrazumijeva volontiranje u inozemstvu od šest do osam tjedana te 'Global Entrepreneur', koja se pokrenula prije nekoliko godina i u procesu je realizacije.

Za praksu je najbitnija volja i želja, kad to imate, onda je sve moguće. Naravno da postoje okolnosti koje vas sprečavaju, na primjer novac ili vrijeme. Pozivam sve mlade da se aktiviraju i volontiraju jer to je jedan plemenit način stjecanja radnog iskustva. Nakon završenog fakulteta možete se pohvaliti i navesti u svom CV-u da ste vi osoba koja je tek završila fakultet, a već ima nekoliko godina radnog iskustva.“, poručila je Batinić.

Dva puta godišnje se organiziraju regrutacije, odnosno primanje novih članova, a više informacija studenti mogu saznati na Facebook stranici i Instagram profilu AIESEC Bosna i Hercegovina.

Jednom AIESEC-er, uvijek AIESEC-er.“, zaključila je predsjednica AIESEC-ovog lokalnog ureda u Mostaru.

Anamarija Radoš / Marin Vučković

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostar
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C