Brucoši uglavnom zadovoljni organizacijom, profesorima i vannastavnim aktivnostima na SUM-u

ANKETA
Brucoši uglavnom zadovoljni organizacijom, profesorima i vannastavnim aktivnostima na SUM-u

Na kampusu Sveučilišta u Mostaru razgovarali smo s nekoliko brucoša i pitali ih što misle o novom razdoblju u njihovom životu, o fakultetu koji su upisali, jesu li zadovoljni njegovom organizacijom, je li ispunio njihova očekivanja i o mogućnostima koje im se nude od Sveučilišta. Donosimo vam njihove dojmove.

„Što se tiče organizacije samog fakulteta jako sam zadovoljna i fakultet je u potpunosti ispunio moja očekivanja. Sveučilište pruža mnogo mogućnosti studentima kao i Studentski Zbor počevši od samih studentskih tečajeva. I sama pohađam tečaj engleskog jezika“, kazala je Iva Jelinić iz Ljubuškog, studentica Farmaceutskog fakulteta.

„Zadovoljan sam. Fakultet je ispunio moja očekivanja. Profesori su korektni, profesionalni i nadasve ljubazni i susretljivi. Samo Sveučilište nudi studentima razne mogućnosti, primjerice studentski tečajevi stranih jezika koji su besplatni. Moram spomenuti Sveučilišni teatar čiji sam član a upravo radimo na predstavi koja će se održati devetog svibnja 2019. u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače“, istaknuo je Damir Kočić iz Mostara, student Pravnog fakulteta.

„Studiram Edukacijsku rehabilitaciju zato što sam gotovo čitav život u tome. Organizacija fakulteta nije loša s obzirom da uglavnom imamo gostujuće profesore, ponekad zna 'zaštekati' ali sve u svemu je u redu“, rekla je Iva Ines Pavlović iz Rame, studentica Fakulteta prirodoslovno- matematičkih i odgojnih znanosti.

„Student sam talijanskog i ruskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu. Moram priznati da sam zadovoljan samom organizacijom fakulteta i općenito Sveučilišta. Jedna od pozitivnih stvari je poticanje studenata da prate kulturu gdje bih istaknuo besplatne vaučere za kazališe te razne druge mogućnosti koje studentima pomažu. Iako bih izdvojio i neke nedostatke kao što su visoke školarine koje neki studenti ne mogu priuštiti“, izjavio je Marko Topić iz Širokog Brijega, student Filozofskog fakulteta.

„Zadovoljna sam organizacijom i sa sigurnošću mogu reći da je ispunio sva moja očekivanja, čak i  više nego što sam mislila. Profesori su jako susretljivi i otvoreni za sva naša pitanja i sugestije. Sami Pravni fakultet kao i cijelo Sveučilište u Mostaru nudi brojne mogućnosti pa svaki student može naći nešto za sebe počevši od samih studentskih besplatnih tečajeva“, kazala je Ivana Rašić iz Ljubuškog, studentica Pravnog fakulteta.

„Student sam novinarstva i organizacija fakulteta je jako dobra. Jedina stvar što bih volio je da imamo i neka studijska putovanja te da i na taj način još više proširimo i stvorimo nova znanja i iskustva“, rekao je Matias Zečević iz Odžaka, student Filozofskog fakulteta.

„Studiram fizioterapiju i moje iskustvo je do sada pozitivno. Zadovoljna sam fakultetom, profesorima i kolegama koji su jako susretljivi. Organizacija je uglavnom dobra i mogu reći da je fakultet ispunio moja očekivanja“, izjavila je Ana Šantić iz Čitluka, studentica Fakulteta zdravstvenih studija.

„Prije svega želio bih pohvaliti Filozofski fakultet jer su jako organizirani što mi puno znači kao vanrednom studentu s obzirom da studiram i radim studiram i radim. Studiram odnose s javnošću, profesori su jako susretljivi i dopuštaju da i vanredni studenti izlaze na kolokvije što mi mnogo olakšava“, rekao je Matej Bilić iz Ljubuškog, student Filozofskog fakulteta.

Emili Ibrulj

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista