Dejan Nemčić: ''Proživi svaki trenutak''

SVJETSKI DAN SOCIJALNOG RADA
Dejan Nemčić: ''Proživi svaki trenutak''
Foto: treci.ba Foto: treci.ba

Svaki je trenutak u životu važan i treba ga proživjeti“, osnovna je poruka predavanja prof. Dejana Nemčića održanog na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru povodom Svjetskog dana socijalnog rada. Predavanje je organizirala Udruga studenata socijalnog rada ''Zamfis''.

Važnost davanja sebe drugima, tolerancija i solidarnost, teme su koje je na svom predavanju obradio Dejan Nemčić, inače profesor geografije iz Zagreba. Nemčić je naveo kako se u životu svi susreću s nekim problemima, ali da se problema ne treba bojati i od njih bježati, već se uhvatiti s njima u koštac i zajedno ih rješavati.

Svi su ljudi sami po sebi socijalna bića i svaki čovjek ima ulogu u društvu u kojem pripada, ali i u mijenjanju svijeta oko sebe. To nije lak posao, ali zato trebamo otvoriti svoje vidike i shvatiti koliko je u nekom dijelu svijeta čaša vode luksuz i koliko jedna olovka nekome može promijeniti život“, poručio je za treci.ba Nemčić.

Predavanjem prof. Nemčića završilo je obilježavanje Svjetskog dana socijalnog rada na Sveučilištu u Mostaru, za koje se i ove godine tradicionalno pobrinula Udruga ''Zamfis''.

Ovakvim predavanjima svake godine želimo osvijestiti ljude i ukazati na važnost naše struke, koja ima ulogu promocije društvenih promjena, socijalnog razvoja, socijalne kohezije te je zadužena za osnaživanje i oslobađanje ljudi“, izjavila je predsjednica Udruge ''Zamfis'' Romana Vukman.

Svjetski dan socijalnog rada obilježava se svake godine trećeg utorka u ožujku, a tom prigodom socijalni radnici diljem svijeta organiziraju brojne stručne skupove, javne tribine, okrugle stolove i druge aktivnosti s ciljem zalaganja za prava, dostojanstvo i jednakost svih ljudi.

Gabrijela Arapović

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C