Gost emisije "Treća četvrtina" bio je Ante Markota

Sportsko novinarstvo
Gost emisije "Treća četvrtina" bio je Ante Markota

Gost emisije Treća četvrtina bio je bivši nogometaš, a sada trener Ženskoga nogometnog kluba Čapljina Ante Markota. Nosio je dres svih klubova iz čapljinske općine, od matične Neretve iz Čeljeva, Čapljine, GOŠK-a pa dubrovačkoga kluba i zagrebačkoga Dinama. Povod razgovora bile su nogometašice Čapljine koje se trenutno natječu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Počeli su djelovati na nesvakidašnji način. Petnaest djevojaka se pojavilo na treningu muške ekipe i izrazilo želju da i one treniraju nogomet, rekao je za treći.ba trener Markota.

Klub trenutno broji 22 igračice i natječu se u Prvoj ligi Federacije BiH. Pozivi u reprezentacije BiH i Hrvatske njegovim djevojkama potvrda su uspjeha, ne samo njima, nego i treneru koji je spremno prihvatio izazov ženskoga nogometa.

Naša kapetanica Doris Vico pozvana je u ŽNK Marjan koji se natječe u Prvoj ligi Hrvatske gdje će nastaviti svoju karijeru u čemu joj želimo puno sreće, istaknuo je Markota.

Nogometna sezona kratko traje, ali da bi bile u odličnoj formi moraju trenirati tijekom cijele godine. Upravo taj režim treninga daje im prednost kada je u pitanju izbor za reprezentacije.

Prednost treniranja djevojaka je njihova odgovornost, pedantnije su, ali i emotivnije kada su u pitanju pobjede i porazi, naglasio je Markota.

Vera Vulić/Danijela Mandić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostar
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C