Imperativ Sveučilišta je poticati i promicati mobilnost studenata i nastavnika

PROF. DR. SC. SANJA BIJAKŠIĆ:
Imperativ Sveučilišta je poticati i promicati mobilnost studenata i nastavnika
Foto: Mostarska panorama Foto: Mostarska panorama

Gošća jutarnjeg programa radija Mostarska panorama na 88,1 FM bila je prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr.sc. Sanja Bijakšić.

„Imperativ Sveučilišta je poticati i promicati mobilnost studenata i nastavnika u cilju širenja baze znanja i omogućavanja razvoja različitih karijera svih pojedinaca zaposlenih na Sveučilištu, ali i općenito razvoja Sveučilišta i njegove poboljšane kompetitivnosti u međunarodnim okvirima“, kazala je u intervjuu za Mostarsku panoramu prorektorica Bijakšić istaknuvši kako je Ured za međunarodnu suradnju SUM-a odgovoran za provedbu strategije internacionalizacije SUM-a, odnosno njezinih strateških ciljeva.

Prema njezinim riječima ciljevi su i snažnije uključivanje u međunarodne mreže i asocijacije, odnosno u međunarodne projekte i druge oblike suradnje, potom njegovanje strateških partnerstava i suradnje sa sveučilištima u Europi i svijetu, poticanje i promoviranje internacionalizacije među studentima, akademskom i administrativnom osoblju Sveučilišta u Mostaru te poticanje suradnje s drugim Sveučilištima u sklopu ERASMUS + i drugih programa EU-a.

Prorektorica Bijakšić osvrnula se i na pravnu integraciju i strategiju razvoja SUM-a te na reformu SUM-a u prilog kojoj govori i Studij medicine i Studij politologije na engleskom jeziku.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista