Marija Sučić: Izvrsnost nažalost ne jamči radno mjesto

Prosjek 5.0
Marija Sučić: Izvrsnost nažalost ne jamči radno mjesto

Marija Sučić  studentica je treće godine preddiplomskog Studija odnosa s javnošću na Filozofskom fakultetu  Sveučilišta u Mostaru i dobitnica je Rektorove nagrade za prosjek 5.0 u akademskoj godini  2017/2018.

„Posebna je  čast i ponos dobiti ovakvu nagradu ali to je nešto što se shvati u onom trenutku kada primite takvu nagradu u ruke. Motivacija i volja su glavni čimbenici za svaki uspjeh pa tako i ovaj, a posebno ako radite nešto što volite i što vas ispunjava“.

Naša sugovornica kaže kako je potrebno dosta truda, odricanja, ali i učenja i rada na sebi kako bi postao dobar student i ostvario dobar prosjek. “Potrebno je odrediti svoje ciljeve i iz dana u dan raditi na njima te  prihvatiti i uspone i padove.“

Nakon završene opće gimnazije u Čapljini cilj joj je bio upisati neki studij na Filozofskom fakultetu i prvi odabir joj je bio Studij psihologije, ali je ubrzo shvatila da to nije pravi izbor za nju.

„Kao izrazito komunikativna osoba  shvatila sam da je područje komunikacije ono što bi moglo objediniti sve moje interese te da  su odnosi s javnošću najbolja opcija za postizanje mojih ciljeva, kao što je se na kraju i pokazalo“, objašnjava Marija.

Od prve godine studija aktivna je članica udruge studenata odnosa s javnošću PRUMO gdje je od ove godine i tajnica, a budući da su odnosi s javnošću profesija koja zahtjeva praksu, a ne samu teoriju smatra da joj je to jako dobra prilika za vježbu i usavršavanje.

„Teorijsko znanje bez praktične primjene je nedostatno. Sveučilište pruža brojne mogućnosti svojim studentima za stjecanje različitih vještina koje nažalost samo manji broj studenata iskorištava. S druge strane, smatram kako izvrsnost tijekom studiranja ne igra dovoljno veliku ulogu pri zapošljavanju te da bi budući poslodavci trebali nagraditi takve studente zbog njihovog truda i angažmana.“

Kaže  kako je organizacija ključna te da se i sama nekad bori s vremenom i voljom za učenjem, ali na kraju joj je svaki uspjeh motivacija za daljnji trud i odricanje. Potpora obitelji i prijatelja joj je jako bitna.

“Studenti trebaju iskoristit sve prilike koje im se nude te konstantno trebaju raditi na sebi i svom obrazovanju. To je ključ uspjeha i način na koji će se istaknuti u korporativnom svijetu koji cijeni svestrane mlade ljude“, poručuje Marija.

Anđela Čović

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista