Mišljenja podijeljena oko stresa za vrijeme ispitnih rokova

anketa
Mišljenja podijeljena oko stresa za vrijeme ispitnih rokova

Na kampusu Sveučilišta u Mostaru pitali smo studente izlaze li na ispitne rokove i koliko je to stresno razdoblje za njih. Evo što su rekli za treći ba.

„Zbog moje osobnosti ispitni mi rokovi ne padaju toliko stresno, ali sam sigurna da su rokovi stresno razdoblje za svakog studenta. Izlazim na prve ispitne rokove te tako pokušavam što prije očistiti semestar“, kazala je studentica druge godine hrvatskog jezika i književnosti Irena Lukin.

„Prva sam godina studija pa mi je ovo prvi susret s ispitnim rokovima. Naravno, stresno je razdoblje i za mene kao i za ostale studente, no stresa se  pokušavam riješiti sportom“, rekao je student prve godine strojarstva Frano Bazina.

"Na ispitne rokove izlazim redovno. Organizirana sam i uvijek krenem učiti na vrijeme pa mi ispiti ne zadaju stres", rekla je studentica četvrte godine pedagogije Marija Ivanković.

„Budući da studiram i radim, izlazim na ispite koliko stignem. Ovo razdoblje pomalo je stresno, ali ispitni rok nije samo jedan", rekao je student treće godine računarstva Dario Knezović.

"Pokušavam na prvim rokovima položiti što više ispita jer ono što mogu danas ne volim ostavljati za sutra. Razdoblje ispitnih rokova prilično je stresno jer se još uvijek navikavam na ovaj tempo rada", rekla je studentica prve godine kemije Katarina Ivanković.

„Izlazim na ispitne rokove, ali ih raspoređujem malo-pomalo zbog posla, a stres je nešto s čim se susrećemo za vrijeme bilo kakvih rokova pa tako i ispitnih“, rekao je student druge godine socijalnog rada Josip Šimić.

Anita Ivanković / Martina Ročak

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. sc. Ivica Musić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista