Mostar po treći put središte stručnjaka odnosa s javnošću

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA
Mostar po treći put središte stručnjaka odnosa s javnošću
foto: Mateo Jurčić foto: Mateo Jurčić

Treća međunarodna znanstveno-stručna konferencija iz područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija „PR Days Mostariensis“ svečano je otvorena u Hotelu Mostar.

Svoju društvenu odgovornost nastojimo ostvariti prenoseći znanja i vještine našim studentima iz cijele BiH, ali i okruženja. Upravo smo zato osjećali odgovornost da pokrenemo jednu ovakvu konferenciju iz područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija“, izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora doc. dr. Nino Ćorić

Tema ovogodišnje konferencije je „Društveno odgovorno ponašanje/poslovanje“, a program je podijeljen u četiri cjeline:  „Političko-institucionalni DOP“, „DOP u medijima”, „Korporativni DOP“ i „DOP u Praksi, a konferencija je okupila 86 predavača iz šest zemalja regije.

Rektor Sveučilišta u Mostaru dr. sc Zoran Tomić izjavio je kako konferencija ima za cilj unaprijediti znanja te kako bi stoga svi trebali učiti jedni od drugih da bi unaprijedili ono za što se opredijelimo u životu. Kao temelj konferencije naveo je studente, točnije Studij odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Konferenciju je kao i prethodne dvije godine, svečano otvorio dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije i pokrovitelj konferencije koji je iskazao svoju bezuvjetnu potporu organizaciji ove konferencije te naglasio kako se osobno zalaže za povećanje sredstava iz proračuna koji se odvajaju za obrazovanje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. „Čestitam Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i Organizacijskom odboru koji je organiziranjem ove konferencije pokazuju svoju društvenu odgovornost“, istaknuo je Herceg.

Prije samog svečanog otvaranja konferencije održana je studentska sekcija, gdje su se studenti iz Zagreba, Osijeka, Beograda, Dubrovnika i Mostara natjecali u prezentiranju i analizi društveno odgovornog ponašanja/poslovanja na praktičnim primjerima, a najbolja prezentacija je i nagrađena.

Studij odnosa s javnošću Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru jedini je sveučilišni studij u ovom dijelu Europe na javnim sveučilištima i kao takav pozvan je na otvaranje različitih tema i proučavanja aspekta odnosa s javnošću na znanstvenoj, ali i stručnoj razini.

Gabrijela Arapović

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista