Na Sveučilištu u Zagrebu predstavljen udžbenik 'Organska fotokemija - principi i primjena'

FPMOZ
Na Sveučilištu u Zagrebu predstavljen udžbenik 'Organska fotokemija - principi i primjena'

Na Sveučilištu u Zagrebu u četvrtak, 12. listopada 2017. godine predstavljen je sveučilišni udžbenik „Organska fotokemija - principi i primjena“ autorica Ilijane Odak i Irene Škorić. Odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu od 11. listopada 2016. ova knjiga postala je službeni udžbenik Sveučilišta u Zagrebu.

Nazočnima se obratio prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu. Istaknuo je nužnost objavljivanja udžbenika, priručnika i ostalih nastavnih materijala na hrvatskom jeziku, napose u onim područjima gdje ne postoji odgovarajuća literatura na našem jeziku. Rektor se posebno osvrnuo na činjenicu da je ovaj udžbenik primjer izvrsne suradnje koju ostvaruju Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Mostaru s obzirom na to da je jedna od autorica, doc. dr. sc. Ilijana Odak, zaposlena na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

U ime Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, koji je nakladnik ovoga udžbenika,  nazočnima se obratio prof. dr. sc. Bruno Zelić istaknuvši doprinos udžbenika razvoju visokoškolske nastave iz područja organske kemije na hrvatskim sveučilištima te korist koju udžbenik donosi kolegama iz gospodarstva.

Recenzenti udžbenika: dr. sc. Nikola Basarić, dr. sc. Marija Šindler i doc. dr. sc. Nela Malatesti prezentirali su sadržaj knjige i osvrnuli se na njen značaj i važnost u području primjene organske fotokemije.

Uz riječi zahvale, autorice doc. dr. sc. Ilijane Odak i prof. dr. sc. Irene Škorić s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu podijelile su s nazočnima svoje viđenje knjige u području koje obrađuje te iskustva i izazove s kojima su se susretale pri pisanju i tisku ovog udžbenika, prenosi unizg.hr.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostar
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C