"Najljepši dio putovanja su učvršćivanje postojećih i stjecanje novih prijateljstava"

Valentina Pavković
"Najljepši dio putovanja su učvršćivanje postojećih i stjecanje novih prijateljstava"

Valentina Pavković uspješna je studentica druge godine preddiplomskog studija pegadogije na FPMOZ-u i veliki ljubitelj putovanja. Preko uloge turističkog vodiča u agenciji Let's Go Travel & Events svoju strast prema putovanjima pokušava prenijeti na druge te ih potaknuti da iskuse nešto novo.

Cijela priča počela je običnom prijavom za putovanje sa prijateljicama. Već tada su organizatori primijetili da je Valentina razigrana i komunikativna osoba koja bi mogla biti dobar dio njihovog tima. Nakon ponude za suradnju morala je proći nekoliko faza te probnih putovanja na kojima se imala priliku pokazati  kao dobar animator, ali i kao organizirana osoba.

„Sjećam se drugog putovanja gdje je jedan putnik imao gitaru, a kako je moja velika ljubav glazba, pridružila sam mu se u pjesmi i tako smo zabavili sve ostale i oduševili organizatore“, priča nam Valentina.

Obaveza vodiča je pripremiti se za obilaske kroz orijentacijske sastanke prije putovanja, na kojima se određuje zadatak svakog vodiča, plan i program putovanja, smještaj te dodani programi po želji putnika.

Nakon svakog putovanja putnici imaju priliku ocijeniti kvalitetu rada vodiča kroz koji oni mogu vidjeti u čemu su pogriješili i na čemu trebaju poraditi.

„Život turističkog vodiča je veoma zanimljiv i uzbudljiv, ali ovaj način života nije za svakoga, treba znati spojiti zabavu sa činjenicom da moraš brinuti o 400 putnika.“

Dodaje kako agencija Let's Go Travel & Events nije obična agencija, već su njeni programi uglavnom prilagođeni studentima, njihovim željama, potrebama i financijskim mogućnostima.

„Priliku da postane promotor ili turistički vodič može dobiti svatko tko je voljan posvetiti vrijeme putovanjima, a pri tom se zabaviti i zaraditi.“

Naglašava kako joj nije teško uskladiti fakultet i druge aktivnosti s putovanjima jer uživa u svemu što radi. Ljubav prema glazbi spaja s putovanjima te su autobusi u kojima ona putuje uvijek najraspjevaniji.  Također postoji koordinacija unutar agencije te nije nužno ići na svako putovanje ukoliko druge obaveze to ne dopuštaju.

„Želim pokazati studentima da se trebaju posvetiti još nečemu osim samog studiranja, putovati, vidjeti nova mjesta te stvarati uspomene. Najljepši dio putovanja su zapravo učvršćivanje postojećih i stjecanje novih prijateljstava kroz pjesmu i smijeh.“

Dragica Andrić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. sc. Ivica Musić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista