Odigrana predstava „Dođite, doćemo" i dodijeljene plakete Studentskog zbora

sum
Odigrana predstava „Dođite, doćemo" i dodijeljene plakete Studentskog zbora

U Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače premijerno je odigrana predstava Sveučilišnog teatra „Dođite – doćemo“ i dodijeljene su plakete Studentskog zbora.

Predstava je izvedena u okviru Dana Sveučilišta i Dana Studentskog zbora koji je i ove godine veliki partner Sveučilišnog teatra.

Pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Vesna Kazazć je naglasila iznimno velik uspjeh Sveučilišta u Mostaru, prema Webometrics sustavu, novo rangiranje (srpanj 2019.) pokazuje skok od skoro 250% zbog čega Sveučilište trenutno zauzima četvrto mjesto u Bosni i Hercegovini. „Važna je odluka koja se odnosi na postavljanje oznaka na Brailleovom pismu na sve ustrojbene jedinice Sveučilišta u Mostaru. Postavljanjem oznaka ostvaruje se njihovo pravo na pristup informacijama i ujedno smanjuje osjećaj različitosti kod pojedinaca“, kazala je Kazazić.

Novoizabrani predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Željko Perković je izrazio zadovoljstvo djelovanjem Sveučilišnog teatra, njihovim entuzijazmom da doprinesu razvoju zajednice te kulturnom uzdizanju na Sveučilištu. 

Na 42. obljetnicu Sveučilišta u Mostaru plakete Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru dobili su: Helena Glamuzina, Iva Kutle, Mario Šutalo, Antonija Dumančić, Anđela Nosić, Vladimir Vegar, Mateo Bevanda i Marko Džoić koji se obratio u ime svih dobitnika i zahvalio svima onima koji su pomogli u realizaciji vizije Studentskog zbora.

U kazališnom komadu sudjelovalo je ukupno šest glumaca Ilija Čović, Marija Bešlić, Marko Vračević, Matea Vladić, Matej Musa i Nina Lončar koja potpisuje tekst i režiju.

Riječ je o autorskoj komediji koju je Sveučilišni teatar pripremio u koprodukciji s udrugom Mentalist. Na premijeru predstave odazvao se veliki broj ljudi koji su srdačnim aplauzom pozdravili glumce te ih s jednako dobrim raspoloženjem ispratili s pozornice.

Ana Maria Marić / Mia Petković

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista