Održan okrugli stol o obrazovanju budućih nastavnika

Filozofski fakultet
Održan okrugli stol o obrazovanju budućih nastavnika

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u organizaciji Misije OSCE i Sveučilišta u Mostaru, održan je okrugli stol "Obrazovanje budućih nastavnika: prakse i potrebe u oblasti obrazovanja u BiH" na kojem su sudjelovali predstavnici svih javnih visokoškolskih ustanova u BiH koje obrazuju buduće nastavnike.

Cilj okruglog stola je pokretanje rasprave o praksi i potrebama iz područja obrazovanja te otvaranja mogućnosti unaprjeđenja nastavničkih studijskih programa.

Budući da je Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru od akademske 2014./15. godine integrirao standard zanimanja nastavnika u svoje studijske programe prof. dr. sc. Luciana Boban i viša asistentica Ines Perić su kroz izlaganje na temu "Iskustva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru: dvopredmetnost i integriranje standarda zanimanja u studijske programe" prenijele sudionicima iskustva i praksu Filozofskog fakulteta.

Misija OSCE je ovim događajem nastavila tematske aktivnosti održane tijekom 2017. godine, a u skladu sa zaključcima Regionalnog stručnog sastanka o uključivanju inkluzivnog i nediskriminirajućeg obrazovanja u nastavne planove i programe na nastavničkim fakultetima u BiH, na kojem su sudjelovali predstavnici obrazovnih vlasti iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Vedro
  • Temperature: 1°C