Održan sastanak rektora SUM-a i veleposlanika Mađarske u BiH

SURADNJA
Održan sastanak rektora SUM-a i veleposlanika Mađarske u BiH

U prostorijama Rektorata Sveučilišta u Mostaru održan je sastanak rektora Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zorana Tomića s veleposlanikom Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztiánom Pósa.

Rektor Tomić upoznao je veleposlanika s procesima na Sveučilištu kao i planovima i koracima koji su izraženi kroz Akcijski plan provedbe Strategije SUM-a za 2019. godinu. Internacionalizacija kao jedan od strateških ciljeva područje je moguće suradnje kako s veleposlanstvom tako i sa sveučilištima u Mađarskoj. Veleposlanik je podržao takve napore i ponudio resurse veleposlanstva kako bi unaprijedili suradnju koja postoji kroz programe mobilnosti te kroz projekte. Veleposlanik Pósa predstavio je ukratko program tjedna mađarske kulture u BiH te tom prigodom pozvao i profesore i studente Sveučilišta da dođu na manifestacije koje se budu održavale u Mostaru.

Sastanku su nazočili uz rektora i veleposlanika, prof. dr. Sanja Bijakšić, prorektorica za međunarodnu suradnju i prof. dr. Vlado Majstorović, prorektor za međusveučilišnu suradnju te Dominika Horvat, ataše za ekonomska pitanja Veleposlanstva Mađarske u BiH i Vladimir Lukić, počasni konzul.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista