Održana 8. županijska Olimpijada iz njemačkog jezika

filozofski fakultet
Održana 8. županijska Olimpijada iz njemačkog jezika

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je županijsko natjecanje iz njemačkog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom Deutscholympiade- Olimpijada njemačkog jezika 2019.

Ove godine na natjecanju su sudjelovale ukupno 44 škole s 89 učenika, a organizira se jednom godišnje s ciljem promoviranja njemačkog jezika te međusobnog druženja i upoznavanja učenika. Natjecanje je održano iz više dijelova s raznolikim programom, među kojim su bile radionice, ispiti i sl.

„Drago mi je da je Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru ove godine pripala čast da bude domaćinom ovog velikog događaja te se nadam  da su se svi dobro osjećali, dobro zabavili, stekli nova poznanstva, naučili neka nova znanja, a osobito će mi biti drago ako su učenici dobili inspiraciju da budu naši budući studenti“, rekla je doc. dr. sc. Magdalena Ramljak, ujedno jedna i od organizatorica Olimpijade.

Ispred organizacijskog odbora Olimpijade dr. sc. Darija Glibić je istaknula kako se kaže kada staviš prst u more povezan si sa čitavim svijetom „ja ću to malo parafrazirati i reći - kada govoriš jezike možeš svuda biti kao kod kuće i povezati se s ljudima, običajima, kulturom. Ovo naše natjecanje samo je stepenica u nadmetanju na državnoj razini, a koliko smo, ili koliko ste bili uspješni govori i odaziv prijavljenih na samo natjecanje“, istaknula je dr. Glibić.

U sklopu natjecanja bio je izložen i štand s raznim promo materijalima Sveučilišta, Filozofskog fakulteta, jezičnih grupa itd., što je omogućilo učenicima da se upoznaju i sa svojim okruženjem i budućnosti koja ih možda očekuje.

Olimpijada je održana u organizaciji Udruženja nastavnika njemačkog jezika Bosne i Hercegovine (BHDLV) – ogranak Hercegovačko-neretvanske županije, u suradnji sa Goethe Institutom iz Sarajeva, Pedagoškim zavodom Mostar, Zavodom za školstvo Mostar i Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽa.

Anđela Šošić / Zdravka Šego / Radojka Ilić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista