Održana konferencija BETAPITCH 2018 na Ekonomskom fakultetu

STARTUP NATJECANJE
Održana konferencija BETAPITCH 2018 na Ekonomskom fakultetu

Održano je drugo internacionalno startup natjecanje i konferencija BETAPICH Mostar 2018 na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u organizaciji SPARK-a.

U startupu natjecatelji su predstavljali svoju firmu i poizvode putem prezentacije, a pobjednik u startupu je TWIN (Instanbul,Turska) i sudjelovat će na Investors Day i BETAPICH Global sljedeći tjedan u Berlinu.

TWIN je informativno- zabavni komplet koji se sastoji od do-it-yourself eksperimenata dizajniranih isključivo za djecu kako bi zavoljeli znanost. Podučava operativnu logiku tehnoloških uredaja koristeći elektroničke blokove koji se mogu lako povezati uz pomoć magneta.

„Mi smo ovdje poput velikog tima, jedne velike obitelji. Naši sponzori nisu samo sponzori, već jako dobri prijatelji. Za uspjeh u programiranju kao i u svakom drugom poslu potrebo je pomagati jedni druge, biti oslonac i bodriti se međusobno“, objasnila  je Sara Lerota iz Sparka.

Najbolji BiH startup je Bizbook, oni su otišli kući sa 1000$  vrijednim računalom koje je dodjelilo ministarstvo vanjskih poslova SAD-a. Treću nagradu, putovanje na IEEE Congres u Sarajevo i izravan ulaz na CEE FREIRAUM, osvojili su Bizbook,  Amplius i The Badger.

Na konferenciji su predavači iznjeli svoja iskustva u stvaranju brendova, a predstavnici neki od najperspektivnijih startupa iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Turske predstavili su svoje pitcheve.

Svi posjetitelji imali su priliku kroz zanimljiva predavanja poslušati aktivnosti u startup svijetu, ali i razgovarati o potecijalnim investitorima i poslovnim partnerima.

Maja Bevanda / Sanja Bevanda

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista