Održana konferencija Identiteti – kulture – jezici

filozofski fakultet
Održana konferencija Identiteti – kulture – jezici

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je međunarodna znanstvena konferencija Identiteti – kulture – jezici čija je ovogodišnja tema bila „Novi obzori humanističkih i društvenih znanosti“.

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivica Musić je istaknuo kako je tema konferencije aktualan problem u akademskom svijetu. „To je odnos prirodnih i tehničkih znanosti na jednoj te društvenih i humanističkih znanosti na drugoj strani. Ovaj skup će ukazati na neke nove perspektive i misaone putove znanstvenih disciplina“, kazao je dekan Musić.

Prodekan za znanost Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Mate Buntić je naglasio kako je cilj aktualizirati važnost, kako humanističkih tako i društvenih znanosti u pokušaju odgovora na temeljna, ne samo društvena, nego i egzistencijalna pitanja. „Jedno od najvažnijih pitanja je o smislu čovjeka, o smislu onoga što ga okružuje, o smislu njegove budućnosti. Znamo da, ako usko gledamo na znanost, brojne znanosti po svojim metodama ne mogu dati odgovore na ta pitanja“, kazao je prodekan Buntić.

Prof. dr. sc. Ugo Vlaisavljević je održao uvodno predavanje o temi "Etnosimbolizam - Plodan interdisciplinarni pristup analizi etničkih i vjerskih skupina u BiH" te je objasnio kako se uz povijest veže termin narod i kako su ta dva pojma neodvojiva.

Organizatori konferencije su Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta političkih znanosti i međunarodnih odnosa Sveučilišta "Matej Bel" u Banskoj Bystrici iz Slavačke i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Područni centar Osijek. 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista