Održana promocija knjige i izložba ciklusa Simbolika crteža

akademija likovnih umjetnosti
Održana promocija knjige i izložba ciklusa Simbolika crteža

Na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokom Brijegu autorica prof. dr. art. Silva Radić predstavila je svoje životno djelo knjigu i izložbu slikarskog ciklusa „Simbolika crteža“.

„Simbolika crteža kao knjiga je monografskog tipa, podijeljena je u osam poglavlja i na njoj se radilo osam godina. Koncipirana je uglavnom na doktorskoj disertaciji i nekakvim životnim ciklusima koji su pratili tu disertaciju i malo prije, pa i poslje. Uglavnom je to kombinacija riječi i slike i konstantno slika prati riječ, riječ prati sliku i to se prožima kroz cijeli rad“, izjavila je autorica Radić za treći.ba.

Promotorica knjige prof. dr. art. Dragana Nuić-Vučković predstavila je djelo autorice dr. art. Silve Radić.

„Naravno, osim umjetničkog tu je i taj znanstveni segment koji se odnosi na taj dio iz doktorske disertacije. Dakle, to je jedan životni ciklus koji traje neprekidno i trajati će nadam se u budućnosti, do kraja mog života“, kazala je autorica Radić.

Izrazila je oduševljenje ovim svojim djelom i predstavila ga kao svoje najveće dostignuće u karijeri. „Imala sam dosta izložbi, ali nakon doktorske disertacije ovo po mom sudu najveće djelo koje sam ikada napravila i sumnjam da ću ikada napraviti nešto kvalitetnije od ovog, u svakom slučaju ovo je moje životno djelo“, istaknula je dr. art. Silva Radić.

U programu su još sudjelovali Nikol Zadro,  dipl.  iur., studentica Anđela Tolj, a voditeljica programa je bila Ema Kraljević. Izložbu je otvorio prof. Antun Boris Švaljek.

Silva Radić rođena je 4. studenog 1975. godine u Makarskoj. Osnovnu i srednju školu završila je u rodnom gradu. Akademiju likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokom Brijegu pohađala je od 1997.  do 2002. godine. Diplomirala je na slikarskom odjelu u klasi prof. Ante Kajinića.  Tijekom studija stručno se usavršavala na „Ecole Nationale Superieure d'Arts“ u Lorientu, u Francuskoj.

Mr. art. Luka Kraljević program je upotpunio sa nekoliko skladbi na gitari.

Filip Kožul

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista