Održana Prva međunarodna studentska GREEN konferencija

APTF
Održana Prva međunarodna studentska GREEN konferencija

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru bio jedna od institucija suorganizatora Prve međunarodne studentske GREEN konferencije povodom 22. svibnja Međunarodnog dana bioraznolikosti. Konferencija je održana na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, 17. i 18. svibnja pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Na konferenciji su sudjelovale studentice treće godine preddiplomskog Studija prehrambene tehnologije Ivanka Pavlović, Amila Voljevica i Josipa Primorac s posterskim priopćenjem na temu „Gospodarenje otpadnim jestivim uljima u ugostiteljskim objektima“ pod mentorstvom doc. dr. sc. Anite Jurić.

Studentice, sudionice konferencije, istakle su da je organizacija bila odlična, a posebno su naglasile doprinos predsjednice znanstveno-organizacijskog odbora, izv. prof. dr. sc. Mirne Habuda-Stanić, te zahvalile dekanu Agronomski i prehrambeno-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Ivanu Ostojiću na podršci za sudjelovanje.

Cilj Prve međunarodne studentske GREEN konferencije je okupljanje studenata prirodnih, biomedicinskih, tehničkih, biotehničkih, društvenih i humanističkih znanosti u cilju razmjene i nadogradnje znanja, promicanje multidisciplinarnog pristupa području zaštite okoliša, primjena smjernica održivog razvoja te ostvarivanje zdravijeg načina života.

Prednost ove konferencije je multidisciplinarni karakter, a okupila je preko 450 studenata iz sedam različitih znanstvenih područja. U sklopu konferencije je održana i studentska roštiljada uz koncert Zabranjenog pušenja te organiziran posjet Kopačkom Ritu.

Organizatori Prve međunarodne studentske GREEN konferencije su Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji s Međunarodnom federacijom za okoliš i zdravlje (IFEH) te mreža institucija iz Hrvatske i inozemstva.

Vera Vulić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista