Održana svečana sjednica Znanstveno-nastavnoga vijeća

DAN FILOZOFSKOG FAKULTETA
Održana svečana sjednica Znanstveno-nastavnoga vijeća
Foto: treci.ba Foto: treci.ba

Naš fakultet srce je Sveučilišta u Mostaru“, rekao je dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivica Musić na svečanoj sjednici Znanstveno-nastavnoga vijeća u povodu obilježavanja Dana fakulteta.

O velikom reformskom procesu SUM-a govorio je dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Musić poručivši kako je integracija neminovan zakonski zahtjev te da se nužno mora provesti, a da se to čini na pet razina: na akademskoj, pravnoj, organizacijskoj, financijskoj i društvenoj razini.

Kada je riječ o internacionalizaciji moram reći da su ispunjeni svi uvjeti za skoro potpisivanje sporazuma s Fakultetom političkih znanosti i međunarodnih odnosa Sveučilišta Banska Bistrica. Riječ je o diplomskom studiju politologije na engleskom jeziku koji će izvoditi naš fakultet i fakultet iz Banske Bistrice“, izjavio je dekan Musić.

Dekan je dodao da Filozofski fakultet može biti suvremen i ucrtavati vrijedne brazde akademskoj i društvenoj zajednici, a to se može vidjeti u neprestanom osuvremenjivanju studijskih programa, praćenju aktualnih europskih trendova, primjenjivanju najnaprednijih znanstvenih metoda, internacionalizaciji, razvijanju interdisciplinarnih i integriranih  studijskih programa te pružanju različitih oblika cjeloživotnoga obrazovanja.

Filozofski fakultet je u  procesu kreiranja programa za cjeloživotno obrazovanje, stjecanje nastavničkih kompetencija, inkluzivno obrazovanje, stjecanje kompetencija u bibliotekarstvu te programa proučavanja hrvatskoga jezika. Zainteresiranima ćemo uskoro ponuditi i specijalistički studij politologije, novinarstva i prevoditeljstva“, naveo je Musić.

Na sjednici su dodijeljene nagrade za osobit doprinos ugledu i promociji Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru te nagrade za znanstvenu djelatnost i znanstveno djelo. U prvoj kategoriji nagrade su dobili prof. dr. sc. Draženka Blaž, prof. dr. sc. Emica Farago, doc. dr. sc. Peter Smeriga i doc. dr. sc. Ljiljana Rajković. Nagrade za znanstvenu djelatnost i znanstveno djelo dodijeljene su prof. dr. sc. Iliji Musi i prof. dr. sc. Zoraidi Demori Staničić.

Dobiti nagradu za djelovanje po zanimanju i životnom opredjeljenju, dakle biti pozitivno ocijenjen od mjerodavnih osoba, koje najbolje mogu procijeniti ljudska, etička i stručna, odnosno znanstvena postignuća u radu posvećenom onima koji znače našu budućnost svakako je istinsko zadovoljstvo“, izjavio je prof. dr. sc. Ilija Musa, koji je nagrađen za znanstveno djelo „Medijsko pravo: sloboda izražavanja u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj“.

Prodekan za znanost Filozofskog fakulteta doc. dr. sc. Mate Buntić naveo je kako svaki fakultet ima određenih poteškoća, ali uspostavljanjem suradnje sa vodstvom Sveučilišta i svim njegovim djelatnicima te studentima putem Studentskog zbora nastoji se riješiti većina važnih problema.

Dan Filozofskoga fakulteta obilježava se 23. svibnja svake godine. Više fotografija može se pogledati na službenoj facebook stranici Filozofskog fakulteta.

Gabrijela Arapović

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista