Održana tribina za studente strane državljane u BiH

Važnost prijave boravišta
Održana tribina za studente strane državljane u BiH

O važnosti prijave boravišta u Bosni i Hercegovini za studente strane državljane govorili su danas predstavnici Državne agencije za poslove sa strancima na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Tribinu je organiziralo Sveučilište u Mostaru u suradnji sa Studentskim zborom.

Predstavnici Službe za strance u Mostaru objasnili su studentima postupak prijave privremenog boravka u BiH te koje su posljedice neprijavljivanja istog za vrijeme studiranja. Pomoćnik ravnatelja Državne agencije za poslove sa strancima Grenko Arapović kazao je kako  prema trenutnim informacijama nije mala brojka studenata koji nisu iz BiH, ali većina nije regulirala status stranih državljana.

Ako država bude pokrenula zakonske korake može doći do velikih problema što se tiče samog studiranja tih studenata. Kazne za ovakve prekršaje mogu iznositi 300 KM uz protjerivanje iz same Bosne i Hercegovine“, poručio je Arapović.

Pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Vesna Kazazić navela je kako su odlučili organizirati još jedan sastanak sa studentima stranim državljanima, uglavnom iz Republike Hrvatske, kako bi ih informirali i ukazali im zakonsku obvezu da prijave svoje boravište.

Proteklih godina studenti su većinskim dijelom izbjegavali prijaviti svoje boravište u BiH i zbog toga smo danas pozvali  odgovorne ljude iz Državne agencije za poslove sa strancima kako bi ih malo educirali i kako bi studenti izbjegli moguće velike kazne za ovakav propust“, izjavila je prof. dr. Kazazić.

Gabrijela Arapović

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C