Održano predavanje „Kako biti sam svoj gazda?“

filozofski fakultet
Održano predavanje „Kako biti sam svoj gazda?“

 Savjetnica za zapošljavanje mladih, mag. psych. Anita Kožul održala je predavanje na temu ''Kako biti sam svoj gazda?'' na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostru.

Mag. psych. Anita Kožul predstavila je natječaj za potporu mladima za otvaranje biznisa. U sklopu ovog natječaja mladi koji se prijave imati će priliku proći kroz bootcamp za poduzetnike. Natječaj je otvoren do 10. veljače ove godine, a prijaviti se mogu sve punoljetne osobe do 30 godina.

„Ono što je sigurno jest da ćete imati potporu projektnog tima stručnjaka kako bi vam pomogli u stjecanju kompetencije za pokretanje vlastitog biznisa“, navodi savjetnica za zapošljavanje mladih, mag.psych Anita Kožul.

Prednost pri ispunjavanju uvjeta imaju svi s područja Mostara, Čapljine, Banja Luke, ali prijaviti se mogu i mladi iz Ljubuškog i Širokog. Financijska potpora  pruža se za pokretanje vlastitog biznisa ili socijalnog poduzeća, a iznosi 10 000 konvertibilnih maraka.

''Pozivam sve mlade osobe da se prijave na ovaj natječaj, čak i ako nemaju već konkretno razrađenu strategiju poslovnog plana već samu ideju jer ono što je sigurno jest da ćete imati potporu projektnog tima stručnjaka koji će vam pomoći u stjecanju kompetencija i razvoju ideje. Budite maštoviti i kreativni, sve vaše ideje su dobrodošle'', navela je magistrica psihologije.

Natječaj su izdali stručnjaci Your job projekta- regionalnog projekta potpore mladima pri zapošljavanju u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Srbiji. U sklopu projekta otvoren je i centar za podršku poduzetnicima u Mostaru, Banja Luci te se planira i otvaranje u Čapljini. Centar omogućava aktivno traženje posla, uči kako prepoznati tržišne mogućnosti i generirati poslovne ideje te organizira seminare za jačanje vještina. 

Za sve dodatne informacije oko projekta i aktivnosti možete doći u savjetovalište na adresi: Centar za djecu, mlade i obitelj SPES - Zagrebačka 8. Radno vrijeme savjetovališta je ponedjeljak i petak od 9 do 11 sati, a u utorak od 13 do 15 sati.

Lorena Schmuch / Ana Maria Marić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista