Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

Održano predavanje za sve cure zainteresirane za IT industriju

FPMOZ
Održano predavanje za sve cure zainteresirane za IT industriju

Udruga SWITCH sa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti organizirala je predavanje koje je bilo za sve cure koje su zainteresirane za programiranje, grafički dizajn, računalne mreže, project managment i slično.

''Zadatak nam je motivirati vas koje želize izgraditi IT karijeru. Dio smo udruge 'Switch' te smo primjetile, čak to gledamo kao problem, kako je jako mal broj cura u ovoj industriji. Zato smo tu da motiviramo vas i možda vam dadnemo neke smijernice kako započeti'', navela je Marija, jedna od organizatorica događaja.

Gošća ovog događaja, Ivana Tipurić, jedna od djelatnica firme NSoft, koja je trenutačno jedna od vodećih IT firmi na našim prostorima. Podijelila je svoje iskustvo te objasnila kako započeti svoju karijeru, a uz to dala i savijete kako naći ravnotežu između fakulteta i posla.

''Smatram da ono što se radi na fakultetu nije dovoljno ako se želite baviti ovim poslom. Potrebno je dosta prakse, rada i truda. Najgori su prva dva tjedna, ali poslje njih sve ide na bolje'', rekla je Ivana, a navela je kako nikada ne treba odustati bez obzira koliko puta smo htjeli odustati, jer, na kraju se postignu veliki rezultati.

Matea Stojanović

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.