Poslodavci studentima SUM-a predstavili svoje ponude

sezonski rad
Poslodavci studentima SUM-a predstavili svoje ponude

Na Sveučilištu u Mostaru održan je susret poslodavaca i studenata gdje su studenti imali priliku razgovarati s gospodarstvenicima koji predstavljaju svoje organizacije i tako lakše pronaći sezonski posao.

Predsjednik studentskog zbora Marijan Tustonja istaknuo je kako su ovim susretom željeli omogućiti studentima sve bitne informacije o radu na Jadranskoj obali. „Ovo je idealna prilika u kojoj se može spojiti ugodno s korisnim”, kazao je Tustonja.

Prorektor za poslovanje i ljudske potencijale SUM-a prof. dr. sc. Zdenko Klepić je istaknuo kako je namjera i želja pružiti studentima poslovnu priliku i stjecanje novih znanja preko ljeta, a poslodavcima je omogućeno dobivanje novih kompetentnih i mladih ljudi.

Na skupu su sudjelovali poslodavci iz Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko- neretvanske, Šibensko- kninske županije koji su studente upoznali sa uvjetima i vještinama koji ih očekunju na sezonskom radu.

„Odlučili smo ovdje napraviti ovakvu manifestaciju kako bi privukli sezonske zaposlenike u sektorima u kojima smo u Hrvatskoj najtraženiji u ugostiteljstvu, turizmu i trgovini”, rekla je Antonija Bašić iz Hrvatske gospodarske komore.

Susret su zajednički organizirale Hrvatska gospodarska komora, Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine te Sveučilište u Mostaru, a inicirala ga je Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Split s ciljem aktivnijeg pristupa rješavanju problema nedostatka radne snage.

Marijana Karačić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. sc. Ivica Musić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista