Potpisan sporazum između SUM-a, UNIZG-a i Papinskog sveučilišta Antonianum

RAZVIJANJE SURADNJE
Potpisan sporazum između SUM-a, UNIZG-a i Papinskog sveučilišta Antonianum

Veleposlanstva Bosne i Hercegovina, Republike Hrvatske i Hondurasa u Vatikanu pri Svetoj Stolici organiziralo je uspostavu komunikacije i suradnje između Sveučilišta u Mostaru, Sveučilišta u Zagrebu i Papinskog sveučilišta Antonianum, kako bi zajednički radili na projektu integralne ekologije te implementiranju principa u visokoškolski obrazovni sustav. 

Tako su izaslanstva Sveučilišta u Zagrebu na čelu s rektorom prof. dr. Damirom Borasom i Sveučilišta u Mostaru na čelu s prorektoricom prof. dr. sc. Sanjom Bijakšić potpisali Memorandume o razumijevanju s Papinskim sveučilištem Antonianum i njihovom rektoricom prof. dr. Mary Melone.

Područja suradnje uključuju sve programe koji se nude na sveučilištima, a smatraju se poželjnim i izvedivim za razvoj i jačanje zajedničkih odnosa između dvije institucije. Suradnja uključuje program razmjene članova fakulteta, nastavnog osoblja kao i studenata.

Poticat će se istraživačka suradnja i radit će se na zajedničkim istraživačkim projektima, suradnja na razvoju zajedničkog nastavnog programa kao i uključivanje akademskih aktivnosti kao što su seminari i konferencije. Suradnja ima za cilj i širenje i dijeljenje nastavnih i akademskih materijala, izdavanje publikacija, referentnih i drugih relevantnih informacija kao i drugi oblici suradnje sveučilišta s zajedničkim interesom.

Na radnim sastancima su sudjelovali i veleposlanici pri Svetoj Stolici NJ. E. Slavica Karačić, veleposlanica BiH, NJ. E. Neven Pelicarić, Veleposlanik RH i NJ. E. Carlos Avila Molina, veleposlanik Hondurasa.

Članovi izaslanstva Sveučilišta u Mostaru u posjetu Rimu su prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Sanja Bijakšić, prorektor za znanost i razvoj SUM-a prof. dr. sc. Ivo Čolak i prof. dr. sc. Iko Skoko.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Vedro
  • Temperature: 1°C