Potpisan sporazum između Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta u Splitu

Suradnja
Potpisan sporazum između Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta u Splitu

Sporazum o znanstvenoj i nastavnoj suradnji između Sveučilišta u Mostaru, Pravnog fakulteta SUM-a i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu s ciljem uspostave međusobne suradnje u znanstveno istraživačkom i znanstveno nastavnom radu potpisan je na Pravnom fakultetu SUM-a.

Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, dekanica Pravnog Fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Sabrina Horović i dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Mirko Klarić.

Rektor Sveučilišta u Mostaru je istaknuo kako je Sveučilište u Splitu jedno od vodećih u Republici Hrvatskoj i uzor je svim sveučilištima koji su u razvoju kao što je SUM jer je u fazi integriranog sveučilišta.

„Hvala vam što ste prepoznali i našu perspektivu, što ste nam pružili ruku zajedničke suradnje iz koje će sasvim sigurno proizaći jedna nova dimenzija, hvala što nam dajete mogućnost da budemo bolji“, kazao je rektor dr. Tomić.

Suradnja u znanstveno istraživačkom radu odvijat će se putem izvođenja zajedničkih znanstveno istraživačkih programa i projekata, kroz organiziranja zajedničkih znanstvenih i stručnih skupova te razmjeni znanstvenih informacija i iskustava. Kroz znanstveno nastavni rad suradnja će se razvijati kroz unapređenja i usklađivanja studijskih programa i razmjene nastavnog osoblja i studenata.

Dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu  dr. sc. Mirko Klarić je kazao kako Pravni fakultet u Splitu i pravni fakultet u Mostaru imaju dugogodišnju suradnju koja bi sada trebala prijeći na višu razinu.

„Pravni fakultet i Sveučilište u Splitu je drugo po veličini sveučilište i fakultet u Splitu i ono je zemljopisno gledano jako blizu sa Sveučilištem u Mostaru tako da je moguća suradnja i na dnevnoj razini te postoji čitavi niz mogućnosti za suradnju“, kazao je dekan dr. Klarić.

Dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sabrina Horović je istaknula kako je sklapanje Sporazuma bio prirodan slijed produbljivanja odnosa između dva sestrinska fakulteta.

„Pravni fakultet iz Splita nam je pomogao najviše u najtežem periodu našeg fakulteta, to je bio ratni period i imamo kontinuiranu suradnju s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Splitu“, kazala je dekanica Horović.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista