Potpisan Sporazum o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije

Sveučilište u Mostaru
Potpisan Sporazum o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije

Potpisan je Sporazum o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije između Sveučilišta u Mostaru i Ericsson Nikola Tesla sa HT Eronetom u okviru 21. Međunarodnog sajma gospodarstva na štandu HT Eroneta.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić naglasio je kako je potpisivanje sporazuma s kompanijom Ericsson Nikola Tesla i HT Eronetom od iznimne važnosti kao jedan od strateških koraka suradnje SUM s gospodarstvenicima, čime će implementirati koncept društevene integracije.

„Rezultat suradnje će zasigurno biti povećanje istraživačkih kapaciteta, podizanje na višu razinu postojećih studija i mogućnost pokretanja novih studijskih programa sukladno potrebama tržišta rada,“ kazao je rektor.

Predsjednik Uprave HT ERONETA-a Vilim Primorac istaknuo je kako vjeruje da će ovako pozitivna priča u budućnosti iznjedriti nove ideje i nove zajedničke projekte, na zadovoljstvo svih strana, te je iskazao da je počašćen zbog čvrstog i pouzdanog partnerstva, a novo usmjerenje Sveučilišta u Mostaru podrazumijeva otvaranje prema gospodarstvu i unaprjeđivanje znanja i vještina.

„Jedan od ključnih strateških ciljeva naše tvrtke je tehnološki razvoj za koji sam siguran kako će naići na pozitivan odziv naših korisnika u usvajanju proizvoda i usluga temeljenih na novim tehnologijama. Vjerujemo kako će i Ericsson Nikola Tesla dati svoj doprinos nastojanjima naše tvrtke u borbi i pozicioniranju na zahtjevnom telekomunikacijskom tržištu,“ istaknuo je Primorac.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle, mr. sc. Gordana Kovačević komentirajući Sporazum, naglasila je kako potpisivanje Sporazuma će dodatno osnažiti suradnju, u razvoju novih rješenja, novih aplikacija i kreiranja programa na fakultetu.

 „Društvo znanja, novih kompetencija te izvrsnosti, je naš zajednički cilj pa čvrsto vjerujemo da će sinergija našeg strateškog partnera HT Eroneta, Ericssona Nikole Tesle i Sveučilišta u Mostaru, iznjedriti mnoštvo novih ideja i projekata u korist cijeloj društvenoj zajednici,“ naglasila je predsjednica Ericssona.

Nakon potpisivanja Sporazuma dr. sc. Zoran Tomić, predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević i predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac obišli su zajedno štandove Ericssona Nikole Tesle.

Zita Jerković

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C