Predavači sa SUM-a na konferenciji Digitalizacija bosanskohercegovakog društva

sarajevo
Predavači sa SUM-a na konferenciji Digitalizacija bosanskohercegovakog društva

Na konferenciji "Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva" u Sarajevu sudjelovale su asistentice sa Studija informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Treći dan konferencije, asistentica Lucija Mandić sudjelovala je na panelu "Digitalizacija kulturne baštine i medija" s temom "Jezik i digitalizacija: mogućnosti i izazovi obrade prirodnog jezika", a u panelu "Edukacija i infrastruktura" sudjelovala je asistentica Iva Bilić s temom "Digitalne kompetencije informacijskih stručnjaka".

„Održana konferencija je jako važna za Filozofski fakultet SUM-a i Studij informacijskih znanosti, budući da se i sami susrećemo s izazovima digitalne tranformacije obrazovanja, a i obrazujemo informacijske stručnjake koji su aktivni sudionici procesa digitalizacije cjelokupnog bh društva“, kazale su asistentice Mandić i Bilić.

Prvi dan konferencije održavao se u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Herecegovine gdje su imali priliku sudjelovati i studenti Studija informacijskih znanosti. Teme su bile značaj digitalizacije za razvoj BH gospodarstva, pozitivna iskustva, digitalnog poslovanja i potpore razvoju digitalnog okruženja. Konferencija je održana u Sarajevu od 18. do 20. ožujka 2019. godine.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista