Predavanjem o ljudskim odnosima obilježen Svjetski dan socijalnog rada

filozofski fakultet
Predavanjem o ljudskim odnosima obilježen Svjetski dan socijalnog rada

Povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada prof. dr. sc. Iko Skoko održao je predavanje o temi „Princip ljudskih odnosa prema Martinu Buberu“ na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Prof. Iko Skoko je govorio o struci socijalnih radnika, o usavršavanju te struke. „Koliko su socijalni radnici potrebni danas vidimo svaki dan na vijestima, nažalost događaju se obiteljske tragedije, društvene tragedije i mislim da bi dobri socijalni radnici mogli preventivno djelovati“, objasnio je prof. Skoko.

Istaknuo je kako Martin Buber u svojoj knjizi „Ja i ti“ govori o ljudskim odnosima te smatra da se svi ljudski odnosi i životi temelje na dva para riječi, a to su „ja i ti“ i „ja i ono“. „'Ja i ti' je trenutni i iskreni susret sa drugom osobom i to je stvarni odnos, a 'ja i ono' se promatra kao jedan dio te je to realni odnos“, objasnio je prof. Skoko.

Svake godine ima jedna tema kojom se obilježava Svjetski dan socijalnih radnika, ove godine je kako promovirati ljudske odnose. „Ljudski odnosi su temelj ljudskog života svakog čovjeka i ova tema je bliska ne samo socijalnim radnicima nego svakoj struci, bez obzira čime se bavili u životu uvijek radimo s ljudima, a to je vrlo važno“, kazao je prof. Skoko.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista