Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

Predavanjem o očuvanju mentalnog zdravlja Zatvoreni Dani studentskog savjetovališta

filozofski fakultet
Predavanjem o očuvanju mentalnog zdravlja Zatvoreni Dani studentskog savjetovališta

Dobro je odrediti period tijekom dana kada ćemo isključiti mobitel“, rekla je izv. prof. dr. sc. Kristina Sesar, pročelnica studija Psihologije i djelatnica Savjetovališta za studente SUM-a na zatvaranju Dana studentskog savjetovališta.

Dopustite sebi da se za vrijeme isključenog mobitela opustite i provedete ga sa roditeljima, prijateljima, kućnim ljubimcem“, objasnila je Sesar.

Posljednjeg dana Dana studentskog savjetovališta, studenti su imali priliku pobliže se upoznati što je zapravo mentalno zdravlje i kako i na koje načine se može i treba brinuti o njemu.

Vrlo je bitno da znamo pohvaliti sebe kada nešto dobro uradimo, ali i da naučimo pohvaliti i druge. Važno je da nađemo vremena za smijeh, za druženje s dragim ljudima, znati pokazati ljubav osobama koje nas okružuju jer se na taj način i mi, a i oni osjećamo bolje“, kazala je Sesar.

Studenti su za vrijeme predavanja upoznati s načinom održavanja tijela, da trebaju često probati nešto novo i drugačije te o vaćnosti tjelesne aktivnosti.

I na kraju još nešto što možete učiniti je doći u naše savjetovalište gdje se organiziraju edukacije koje vam mogu pomoći kako se suočiti sa stresom i savladati ga prije ispita, kako bolje učiti i slično“, rekla je profesorica Sesar.

Savjetovalište za studente djeluje na Filozofskom fakultetu SUM-a koje je osnovano radi pružanja pomoći i potpore studentima Sveučilišta u Mostaru.

Emili Ibrulj

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.