Predsjednica RH Kolinda Grabar- Kitarović održala predavanje na SUM-u

medicinski fakultet
Predsjednica RH Kolinda Grabar- Kitarović održala predavanje na SUM-u

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar- Kitarović  održala je predavanje o temi „Hrvatska potpora briselskom putu država jugoistočne Europe“ na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je istaknuo kako su hrvatska iskustva kao članice Europske unije i članice NATO-a mogu biti od pomoći jer i mi težimo tom putu, te je nadodao kako novo vrijeme zahtjeva i nove paradigme, nove politike i nove pristupe.
Jedan takav je i pretvorba iz sustava pomoći u sustav partnerstva. Upravo to danas provodimo na Sveučilištu u Mostaru zajedno s institucijama iz Republike Hrvatske, javnim sveučilištima, institutima, gospodarskim subjektima, centrima za istraživanja… Takvim pristupom danas privlačimo studente i stručnjake, ne samo iz BiH, nego iz cijele Europe, a posebice Republike Hrvatske“, objasnio je rektor dr. Tomić.

Predsjednica je istaknula da nedavno objavljena strategija za takozvani Zapadni Balkan dodatno potvrđuje kako su izgledi za članstvo u Europskoj uniji realni, a otvaranje pristupnih pregovora dostižni.

Treba iskoristiti svaki trenutak kako bi se pokušalo doći do izmjena izbornih zakona, ukoliko to ne bude moguće onda se doista nadam da će političari pokazati apsolutnu odgovornost za budućnost države i da će dogovoriti stabilnu vladu koja će upravljati državom u ovom procesu koji je sada ključan pred Bosnom i Hercegovinom u sljedećih nekoliko godina.“, izjavila je za medije predsjednica Grabar – Kitarović.

Grabar – Kitarović susrest će se s članom BiH Predsjedništva  Draganom Čovićem te će nazočiti tradicionalnoj manifestaciji dodjele nagrade “Večernjakov pečat 2018“.

Franka Ipša / Renata Nosić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista