Prikupljeno 14 doza krvi na Ekonomskom fakultetu

studentski zbor
Prikupljeno 14 doza krvi na Ekonomskom fakultetu

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi na kojoj je prikupljeno 14 doza krvi.

“Svaka krvna grupa je dobrodošla, a trenutno smo u krizi sa krvnom grupom A, najpotrebnija krvna grupa je 0 jer ju svatko može primiti” , izjavila je dr. sc. Ana Kvesić liječnica u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Akciju su organizirali Studentski zbor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i odjel za tranfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

“Ovo mi je drugi put da sam darivala krv, osjećam se presretno jer to meni ništa ne znači, a nekomu sa svojom krvi mogu spasiti život”, rekla je studentica prve godine ekonomije Ana Koštro.

Najvažniji uvjeti za darivanje krvi su da je osoba punoljetna te da ima dobru razinu hemoglobina, za muškarce je granica 140, a za žene 130.

“Zadovoljni smo dolaskom studenata, pokazali su da imaju veliko srce te da su humani, a od početka darivanja nema prazne stolice”, rekao je predsjednik Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta Ivo Čarapina.

Zorica Ćavar

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista