Profesor Josef Kraus sa Sveučilišta Masaryk održao predavanja politolozima

filozofski fakultet
Profesor Josef Kraus sa Sveučilišta Masaryk održao predavanja politolozima

U okviru Erasmus+ programa razmjene ovoga je tjedna na Studiju politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru boravio profesor Josef Kraus sa Sveučilišta Masaryk iz Češke Republike koji je budućim politolozima održao dva predavanja.

Kako je riječ o stručnjaku za Bliski istok, a posebice Iran, profesor Kraus sa svojim znanjem i iskustvom obogatio je studente politologije izuzetno zanimljivim i poučnim predavanjima o iranskoj geopolitici i islamskoj političkoj misli.

''Smatram kako su ovakva predavanja izuzetno korisna za nas studente politologije, posebice kada imamo priliku slušati o kompleksnoj temi poput islamske političke misli od eminentnog stručnjaka iz inozemstva'', istaknula je Mirna Ševo, studentica druge godine diplomskog Studija politologije.

Ova su predavanja svojevrsni nastavak gostovanja inozemnih profesora na ovome studiju koja doprinose procesu internacionalizacije Studija politologije, Filozofskog fakulteta i Sveučilišta u Mostaru u cjelini.

Podsjećamo kako su u rujnu prošle godine rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i rektor Univerziteta Matej Bel iz Banske Bystrice Vladimír Hiadlovsky potpisali Sporazum o zajedničkom master studiju koji će se realizirati upravo kroz Studij politologije u školskoj 2020./2021. godini. 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista