Radionicama za osnovnoškolce održan Dan otvorenih vrata studija razredne nastave

FPMOZ
Radionicama za osnovnoškolce održan Dan otvorenih vrata studija razredne nastave

Četvrtu godinu za redom Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojih znanosti (FPMOZ) Sveučilišta u Mostaru (SUM) organizirao je Dan otvorenih vrata Studija razredne nastave.

U sklopu tog Dana organiziran je seminar za učitelje te matematičke, likovne i glazbene radionice za učenike mostarskih osnovnih škola.

''Naš zadatak je da uključimo, odnosno pozovemo, sve učitelje primarnog obrazovanja i učenike te da uspostavimo kontinuitet fakulteta i osnovnih škola da se prenese znanje koje mi radimo ovdje. Svake godine mi se poboljšavamo, iz godine u godinu, kadar studija razredne nastave'', rekla je pročelnica studija razredne nastave FPMOZ-a Ljiljanka Kvesić medijima.

Profesorica Slavica Brkić učiteljima je predstavila rezultate istraživanja testiranja iz prirodnih znanosti koje je provedeno na prošlogodišnjem Danu otvorenih vrata.

Učenici su s višim asistentom Mariom Šunjićem, radili na izradi recikliranog papira, gdje je, tvrdi Šunjić, školarcima i učiteljima skrenuta pozornost na važnost recikliranja, te dodaje da ''trudimo se svake godine napraviti nešto drugačije, nešto novo''.

Predavačima na radionicama pomagali su i studenti koji se, kako tvrde, redovito uključuju u slične aktivnosti koje organizira studij, a to sve će pomoći u daljnjem profesionalnom djelovanju.

''Studentima je ovo prije svega jedinstvena prilika da sudjeluju u radu s djecom i učiteljima u sklopu samog fakulteta'', rekla je studentica pete godine razredne nastave Barbara Kvesić.

Marko Mlikota / Zorana Terzić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C