Studenti imali priliku učiti o virtualizaciji

MS SKILLS I IT CENTAR SUM
Studenti imali priliku učiti o virtualizaciji

Novi besplatni tečaj u organizaciji IT Centra Sveučilišta u Mostaru i Microsoft Skills Centra održan je od 3. do 17. svibnja u okviru programa IT Professional modul Server Virtualization with Windows Server Hyper-V and System Center.

Predavač na ovom ciklusu akademije bio je Denis Mihić - Microsoft Most Valuable Professional trener. „Imam praktično iskustvo u IT-u 20 godina, što u financijske institucije, što međunarodne organizacije. Microsoft MPV trener postao sam 2014. godine, a titulu obnavljam svake godine. Pored toga sam Microsof certificirani trener. Na MS Skills radim već tri godine, održao sam četiri treninga do sada. Na Sveučilištu u Mostaru ovo mi je bio prvi trening i generalno sam zadovoljan“, istaknuo je Mihić.

Studenti će dobiti  voucher s kojim će moći besplatno pristupiti testiranju za Hyper-V certification. Broj polaznika je bio ograničen, a oni najuspješniji će dobiti certifikat. Polaznici smatraju kako im je ovaj tečaj dosta pomogao budući da nisu imali prethodna znanja o tom području.

„Tečaj je koncipiran da se prođu glavni dijelovi vezani za virtualizaciju. S obzirom da nisam imao ranijeg iskustva o virtualizaciji mislim da mi je dosta pomoglo. Osnovni principi su odlično prikazani od strane našeg instruktora i imali smo dosta praktičnog rada, što je na neki način odmak od klasičnih tečajeva“, kazao je Josip Ljubičić, student informatike i tehnike na FPMOZ-u i jedan od polaznika tečaja.

Sve informacije vezane za nastavak besplatnih Microsoft tečajeva možete pratiti na web stranici Sveučilišta i na stranicama Microsoft skills Centra.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista