Studenti nezadovoljni rezultatima Općih izbora u BIH

ANKETA
Studenti nezadovoljni rezultatima Općih izbora u BIH
Foto: treci.ba Foto: treci.ba

„Jeste li izašli na izbore? Što mislite o rezultatima? Kakva budućnost nas očekuje?“, neka su od pitanja koje smo postavili studentima Sveučilišta u Mostaru.

Nisam bio u mogućnosti izaći na izbore, budući da sam se nalazio izvan države. Moje je mišljenje da će nakon ovih izbora budućnost svih Hrvata u BiH biti u mnogo gorem položaju nego do sada. Prethodni su političari barem dostojanstveno predstavljali hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, a smatram da Željko Komšić takvo nešto neće moći ispuniti, on je Hrvat samo na papiru“, izjavio je Mate Žulj, student Filozofskog fakulteta.

„Nisam izlazila na Opće izbore jer me pretjerano ne zanima politika, ali nadam se boljoj budućnosti u Bosni i Hercegovini“, navela je studentica Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Lucija Seser.

„Nisam zadovoljan rezultatima izbora, ali nisam želio glasovati.  Ne vjerujem da možemo imati blistavu budućnost u ovoj državi, a ovakvi rezultati su to i pokazali“, kazao je Ivan Duvnjak, student Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

„Glasovao sam na Općim izborima, ali mislim da nisu bili pravedni. Takozvani hrvatski član Predsjedništva u BiH  Željko Komšić dobio je glasove većinom bošnjačkog naroda, a u većinski hrvatskim općinama pobijedio je Dragan Čović. S ovakvim stavom i ovakvom demokracijom bit će zasigurno loše stanje u državi kao i dosad, ako ne i još gore. Republika Hrvatska bi trebala uraditi veliki preokret u svemu tome te odbiti surađivati s ovakvim Predsjedništvom BiH“, rekao je student Pravnog fakulteta Ivan Guzina.

„Izašao sam na izbore, ali nemam komentara na dosadašnje rezultate. Mislim da se neće nešto posebno promijeniti nakon ovoga“, naveo je student Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Anton Pušić.

„Ne znam kako bih komentirala izbore. Glasovala sam, ali nisam očekivala pobjedu Željka Komšića. Većina Hrvata glasovala je za Dragana Čovića. Nije mi logično da Bošnjaci mogu birati dva predstavnika, jer osnovno je pravo svakog naroda da može glasovati za svog predstavnika. Prateći medije  dobila sam dojam da nas ne očekuje baš svijetla budućnost, iako mislim da sam još mlada za razmišljanje o tome, a i prerano je zaključivati“, navela je Iva Marušić, studentica Građevinskog fakulteta.

„Smatram da su kandidati izabrani našom voljom i tu ne možemo ništa promijeniti. Glasovala sam jer smatram da je to naša građanska dužnost“, kazala je studentica Ekonomskog fakulteta Antonia Dumančić.

Gabrijela Arapović/Jelena Pervan/Ema Senkić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. sc. Ivica Musić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista