Studenti odnosa s javnošću u posjetu Sarajevu

prumo
Studenti odnosa s javnošću u posjetu Sarajevu

Članovi Udruge studenata odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru – PRUMO sudjelovali su na trodnevnom studijskom putovanju gdje su posjetili različite institucije u Sarajevu.

Obišli su javni RTV servis Bosne i Hercegovine BHRT, gdje su imali priliku razgovarati sa pomoćnicom glavnog direktora Duškom Jurišić te glavnim urednikom informativnog programa Markom Radojom. „Upoznali su nas s poviješću ove medijske kuće te u kakvom položaju se nalazi danas, imali priliku posjetiti studije i prostorije javnog servisa“, kazali su iz udruge PRUMO.

Posjetili su Regulatornu agenciju za komunikacije BiH u kojoj su se pobliže upoznali s načinom rada ovog državnog regulatora. Razgovarali su s djelatnicima sektora za odnose s javnošću, a rukovoditeljica tog sektora Amela Odobašić pojasnila je kako funkcionira radni dan u njezinom sektoru te članovima udruge udijelila korisne savjete za svoj budući profesionalni rad.

Posjetili su Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, gdje ih je ugostio profesor Nenad Brkić, predavač i na Studiju odnosa s javnošču SUM-a. Sastali su se s predstavnicima Glavnog tajništva Vijeća ministara BiH te rukovoditeljicom Službe za informiranje Mirjanom Micevskom koja je objasnila način rada institucionalnog PR-a. Domićin u Parlamentarnoj skupštini BiH bio je šef Odjela za javnost i medije Sektora za odnose s javnošću bh. parlamenta, Zoran Brkić. U Izaslanstvu Europske unije u BiH imali su priliku čuti više informacija o načinu rada odnosa s javnošću ove međunarodne ustanove, s tim ih je upoznala direktorica komunikacija i glasnogovornica Jamila Milović-Halilović.

Posljednjeg dana studijskog putovanja u Sarajevu posjetili su Akademiju likovnih umjetnosti, gdje ih je ugostio profesor Bojan Hadžihalilović, predavač i na Filozofskom fakultetu SUM-a, s kojim su obišli jedinstvene prostorije svih klasa koje se školuju u ovoj ustanovi.

Studijsko putovanje podržano je od strane Studentskog zbora Filozofskog fakulteta i noćnog kluba Drugi način.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista