Studenti razgovarali o mentalnom zdravlju

filozofski fakultet
Studenti razgovarali o mentalnom zdravlju

U svrhu osvještavanja mladih o važnosti mentalnog zdravlja te obavještavanja o mogućnosti dobivanja skrbi od strane Savjetovališta za studente održano je predavanje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru na temu „Idemo razgovarati o mentalnom zdravlju“ doc. dr. sc. Arte Dodaj i prof. dr. sc. Kristine Sesar.

„Ova tema ima za cilj upoznati studente s osnovnim informacijama o mentalnom zdravlju, poteškoćama i o načinima usvajanja skrbi za mentalno zdravlje“, kazala je doc. dr. sc. Arta Dodaj.

Mateo Čovčić student četvrte godine psihologije kazao je kako je sretan što prije svega studenti psihologije imaju priliku raditi sa studentima drugih studijskih grupa na podizanju svijesti o mentalnom zdravlju, ne isključivo o mentalnim poteškoćama i poremećajima koji su oko nas nego i na očuvanju i na boljoj adaptaciji studenata koji dolaze na fakultet i koji se suočavaju s novim izazovima u njihovim životima.

Uz predavanje održan je i događaj u kojem su predstavljeni razni materijali o mentalnom zdravlju, uz ponudu šaroliki vježbi i igri o mentalnom zdravlju uz motivacijski logo „Uz zabavu i studentske brige postaju igre“ koji je na zabavan način studentima ponudio uvid u mogućnost brige o mentalnom zdravlju.

U sklopu edukacija i tečajeva kojima Studentski zbor želi obogatiti studentsku rutinu i prenijeti nova znanja i vještine profesorice Dodaj i Sesar predstavile su najčešće mentalne probleme mladih, put koji vodi do njih te kako ih riješiti.

„Ovim putem zahvaljujem svima prisutnima što su pokazali zainteresiranost za ovako bitnu, ali ponekad i tabu temu i nadam se istom i još većem odazivu u budućim projektima“, rekla je Ružica Jozipović koordinatorica edukacije i tečajeva u Studentskom zboru.

Sara Bošnjak

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista