Studenti sudjelovali na konferenciji o digitalizaciji bh. društva

sum
Studenti sudjelovali na konferenciji o digitalizaciji bh. društva

Članovi Kluba studenata informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjelovali su na konferenciji „Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva“ koja se održala u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Predstavljeno je stanje digitalizacije i informacijsko-komunikacijske tehnologije u BiH.

Predsjednik Kluba studenata Ante Bagarić je istaknuo kako su čuli mišljenja i ideje istaknutih stručnjaka iz oblasti digitalizacije, odnosno svih aspekata informacijskih znanosti. „Vjerujem kako će nam ovo iskustvo koristiti u daljnjem obrazovanju i usavršavanju“, kazao je Bagarić.

Studenti su sudjelovali na prvom danu konferencije gdje je predstavljeno 15 panela na teme značaja digitalizacije za razvoj bh. gospodarstva, pozitivna iskustva digitalnog poslovanja po resorima te su predstavljeni programi podrške razvoju digitalnog okruženja.

Organizator konferencije je Vanjskotrgovinska komora BiH u suradnji sa GlobalGPS BH, a sudjelovali su domaći, regionalni i međunarodni stručnjaci, članovi akademske zajednice, predstavnici poslovne zajednice i asocijacija koje okupljaju mala i srednja preduzeća.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista