Studenti SUM-a otkrivaju kako umjetnost spaja ljudske duše

Što te nema?
Studenti SUM-a otkrivaju kako umjetnost spaja ljudske duše
Foto: Pogled.ba Foto: Pogled.ba

“Što te nema?“ književni je performans u organizaciji  Kluba studenata hrvatskoga jezika i književnosti "Franjo Milićević" i Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru koji će se održati 23. ožujka na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru s početkom u 20:00 sati.

Mostarski studenti nastojat će u performansu kroz spoj domaće i svjetske poezije te odabirom najdražih stihova i neobičnim scenskim zahvatima stvoriti jedinstvenu priču o borbi za dominacijom u svim društvenim slojevima.

„Spojili smo sve ono što volimo i što je već dugi niz godina naša okupacija: poezija, drama i sevdah. Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez snažnog angažmana kolega iz Kluba studenata hrvatskog jezika i književnosti i kolega koji dolaze s drugih studija, a s kojima nas je spojila ljubav prema umjetnosti i želja da Sveučilištu u Mostaru podarimo nešto drukčije“, kazao je predsjednik Kluba studenata hrvatskoga jezika i književnosti "Franjo Milićević" Ivan Volić.

Predstava je nastala pod režijskom palicom Ane Dragozet, studentice druge godine Studija novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru čija je autorska predstava "Lude sedamdesete" prije nekoliko dana premašila tridesetu izvedbu u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

„Predstava je spoj kazališne i književne umjetnosti koje smo povezali na zanimljiv način. Ovom predstavom  nastojim ispričati priču o važnosti kulture danas, osobito među mladima koji trebaju biti njezin najsjajniji odraz. Mladi ljudi s kojima sam radila pokazali su koliko jako taj odraz može i treba zasjati“, naglasila je Ana.
U predstavi sudjeluju: Ivana Markić, Kristina Katić, Ana Marić, Danijela Novaković, Anita Ivanković, Valerija Bago, Ana Dragozet, Ivan Ivančić, Mirko Ćutuk i Ivan Volić.

pogled.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista