Studentima mostarskog Sveučilišta ponuđena mogućnost sezonskog rada

Suradnja HGK i SUM-a
Studentima mostarskog Sveučilišta ponuđena mogućnost sezonskog rada
foto: Mladen Topić foto: Mladen Topić

Naša namjera i želja je omogućiti studentima poslovnu priliku i stjecanje novih znanja preko ljeta, a poslodavcima je omogućeno da dobiju mlade, inovativne i kompetentne ljude“, izjavio je prorektor za poslovanje i ljudske potencijale SUMa Zdenko Klepić na susretu studenata Sveučilišta u Mostaru i poslodavaca sektora turizma i trgovine.

Susret su zajednički organizirale Hrvatska gospodarska komora, Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine te Sveučilište u Mostaru, a inicirala ga je Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Split s ciljem aktivnijeg pristupa rješavanju problema nedostatka radne snage.

Viša stručna suradnica HGK Antonija Bašić kazala je kako je ove godine odobrena kvota od 65 tisuća stranih radnika te da je ovaj susret organiziran kako bi se popunili svi potrebni kadrovi za uspješnu sezonu.

Iz tog razloga smo se ovdje odlučili  organizirati ovakvu manifestaciju u kojoj ćemo privući sezonske zaposlenike u sektorima u kojima smo najtraženiji u Hrvatskoj a to je turizam, ugostiteljstvo i trgovina“, rekla je Antonija Bašić.

Na skupu su sudjelovali poslodavci iz Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i Šibensko-kninske županije koji su studentima predstavili svoje potrebe za kadrom, odnosno upoznali ih  s kvalifikacijama i vještinama koje očekuju od budućih radnika te uvjetima koje im nude.

Predsjednik studentskog zbora Marijan Tustonja istaknuo je kako je cilj suradnje povezivanje studenata s gospodarstvenicima.

Ovim susretom smo željeli omogućiti studentima sve bitne informacije o radu na Jadranskoj obali iz prve ruke. Studentima je ovo idealna prilika kako bi mogli postaviti uvjete rada te spojiti ugodno s korisnim“, izjavio je predsjednik zbora.

 

Lorena Vegar/Ivana Rudeš

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista