Studentima predstavljen politički sustav Švicarske

Filozofski fakultet
Studentima predstavljen politički sustav Švicarske

Nacionalni identitet postoji zato što smatramo našu naciju stvorenom voljom građana. Na kraju dana to je ono što nas drži u zajedništvu“, rekla je veleposlanica Švicarske u BiH Nj. E. Andrea Rauber Saxer tijekom predavanja o temi „Politički sustav Švicarske“ na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivica Musić istaknuo je kako je BiH kao i Švicarska multietnička zemlja koja već stoljećima postoji kao uređena zemlja unatoč složenom političkom sustavu koji je itekako funkcionalan. On se nada kako će BiH jednog dana biti sto bliže Švicarskoj, barem kada je riječ o političkom sustavu, ali i standardima.

Švicarski sustav je prilično kompliciran, pojavljuje se kao izraz kompromisa i političke volje te mislim kako sustav BiH isto tako može funkcionirati ukoliko postoji politička volja da se tako uradi“, rekla je veleposlanica Rauber Saxer.

Prodekanica za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ružica Zeljko–Zubac istaknula je kako je Sveučilište krenulo u snažnu internacionalizaciju te kako je ovo samo jedan od događaja s ciljem upoznavanja studenta s drugim i drugačijim.

Lorena Vegar/Ivana Rudeš

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista