Svečani početak nastave programiranja na SUM-u

Svečani početak nastave programiranja na SUM-u

Centar za IT tehnologije Sveučilišta u Mostaru i Bit Alijansa organiziraju besplatnu školu programiranja pod nazivom „[email protected]“ za učenike osnovnih i srednjih škola uzrasta od 13 do 17 godina. Svečano otvaranje početka nastave bit će održano 20. listopada (subota) u amfiteatru Sokrat Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u 10.00 sati.

Voditelj IT Centra SUM-a dr. sc. Tomislav Volarić jedan je od suorganizatora ovog projekta i nositelj je kolegija koji se tiču programiranja i informacijskih tehnologija na Fakultetu prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti SUM-a.

„CoderDojo škola programiranja pruža učenicima osnovnih i srednjih škola upoznavanje sa programiranjem na zanimljiv i interaktivan način. CoderDojo radionice vode mentori koji su uglavnom studenti završnih godina Sveučilišta u Mostaru, a radi se u relativno malim grupama od maksimalno 10-12 učenika“, kazao je Volarić.

„CoderDojo“ je globalna volonterska organizacija koja nudi besplatne tečajeve programiranja za mlade ljude. Prošle godine je 55.000 djece i mladih pohađalo njihove škole u čak 65 zemalja svijeta.

„Bit Alijansa“ je kao vodeće udruženje softverske industrije u Bosni i Hercegovini već organizirala „CoderDojo“ škole programiranja u 12 gradova, besplatnu školu je prošlo oko 800 učenika.

Volarić ističe kako je tržište iznimno veliko i da je svakim danom sve veća potreba za mladim i kvalitetnim programerima, IT industrija je najbrže rastuća grana gospodarstva i upravo to je potencijal za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Prijave su otvorene do 19. listopada 2018. godine svi polaznici škole mogu se prijaviti na jedan od dva ponuđena programa Osnove programiranja u jeziku Python i Osnove kreiranja web stranica (HTML/CSS).

Za sve dodatne informacije možete se javiti putem e-maila: [email protected] ili [email protected].

Filip Bilić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista