Svečano obilježen početak nove akademske 2018./2019. godine

SUM
Svečano obilježen početak nove akademske 2018./2019. godine

„Tko će graditi budućnost ako ne vi mladi obrazovani ljudi – akademski građani što danas i postajete“, riječi su rektora Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zorana Tomića upućene studentima prve godine na svečanom obilježavanju početka nove akademske 2018./2019. godine. Prigodna svečanost održana je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Brucoše je pozdravio rektor dr. Tomić istaknuvši kako se programi Sveučilišta prilagođavaju studentima da bi usvojili kompetencije, znanja i vještine potrebne, ne za zavode za zapošljavanje, nego za tržište rada.

„Imali ste mogućnost odabrati i odabrali ste postati dijelom akademske zajednice Sveučilišta u Mostaru – jedinog javnog sveučilišta na hrvatskome jeziku u BiH, ali sveučilišta otvorenoga za sve koje se temelji na europskim vrijednostima. Stvarate sebi i budućnost jer samim time što ste se odlučili studirati poslali ste poruku da želite dobro ne samo sebi nego i cjelokupnoj zajednici“, naglasio je rektor dr. Tomić.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić poručio je studentima da se maksimalno aktiviraju težeći izvrsnosti te da budu aktivni sudionici akademske zajednice.

„Iskoristite mogućnosti koje vam nudi vaš fakultet i Studentski zbor, pišite u časopisima koji izlaze na fakultetima, uključite u studentske zborove i udruge koje djeluju na SUM-u, ostavite trag na Sveučilištu, a jednoga dana ponesite uspomene koje ćete pamtiti do kraja života“, kazao je Džoić.

Sveučilište u Mostaru jedino je javno sveučilište na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini. Sastoji se od deset fakulteta, jedne akademije i brojnih znanstvenih instituta.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista