Svečano promovirano 417 diplomanada FPMOZ-a

Sveučilište u Mostaru
Svečano promovirano 417 diplomanada FPMOZ-a

Fakultet prirodnoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru svečano je promovirao 417 diplomanata, od čega je 227 prvostupnika i 190 magistara struke, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Dekan FPMOZ-a prof. dr. sc. Mario Vasilj pozvao je sve diplomade da se njihovim radom i zalaganjem, upornim nastojanjem i suradnjom sve može i da savladati.

„Netko je jednom mudro rekao, ni do jednog mjesta na koje je vrijedno doći i stići ne vodi skraćeni put, a jedna kineska poslovica kaže planinu će pomaknuti samo ko je na početku pomicao kamenčiće. Vi ste prošli taj put i danas to svjedočite ovim svečanim činom i zato zaslužujete naše čestitke, naučili ste da se do velikih visina uspinjemo zavojitim stubama, nađite svoj put jer ste imali jasan cilj“, poručio je dekan Vasilj

Prorektorica za međunarodnu suradnju SUM-a prof. dr. sc. Sanja Bijakšić je u ime rektora SUM-a prof. dr. sc. Zorana Tomića čestitala na dostignutim akademskim stupnjevima te da je ovo uspjeh i roditelja i ovog fakulteta, profesora i suradnika.

„Diplomandice i diplomandi, inteligencija i kreativnost s kojima ste obdareni spojene su s kompetencijama i znanjima koje ste stekli tijekom studija, a pomoći će vam u prepoznavanju i riješavanju izazova pred kojima ćete se naći sutra na tržištu rada“, kazala je prorektorica Bijakšić.

Promovirani diplomandi u prisutnosti svojih obitelji i prijatelja nisu mogli sakriti osmijeh s lica. „Ovo je prva stepenica u mom životu koja je prijeđena, isplatio se dugogodišnji rad i trud i ova diploma je znak sve požrtvenosti do sada“, izjavila je Marija Marić, prvostupnica Studija edukacijske rehabilitacije.

Arnela Sudar/ Ivana Zelenika

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista