Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

"U novinarstvu se može biti čovjek"

anita malenica
"U novinarstvu se može biti čovjek"

Uvijek imate mogućnost izabrati biti čovjek ili biti nečovjek. U novinarstvu se može biti čovjek bez obzira što pratite činjenice, otkrivate stvari, ali da to bude na jednoj ljudskoj razini i da se ne ide ispod minimuma ljudskog dostojanstva“, rekla je novinarka Anita Malenica, članica vijeća za elektroničke medije u RH.

Predavanja profesora Marka Sapunara, Drage Marića i novinarke Anite Malenice, koji su svojim izlaganjem govorili o tome što je novinarstvo bilo nekada i kuda ide, upriličena su povodom obilježavanja 20. godišnjice djelovanja Studija novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Nakon podjele plaketa i povelja za utemeljenje Studija novinarstva, suradnju i doprinos struci, nazočni su imali priliku poslušati tri kratka predavanja o suvremenom novinarstvu.

Svečanost je završena izlaganjem Anite Malenice koja je govorila Koliko su elektronički mediji i društvene mreže doprinijeli neprihvatljivom govoru i govoru mržnje u javnosti. Istaknula je kako bi voljela da Hrvati u BiH imaju neku platformu na kojoj bi mogli doći više do izražaja.

Drago mi je što sam najavljena kao novinarka, jednom novinar, uvijek novinar. Kao dugogodišnja novinarka, mogu reći da je novinarstvo nešto što čovjeka zarobi. Kao članica Vijeća za elektroničke medije sada gledam novinarstvo iz jedne druge perspektive. Mladim novinarima bih poručila da budu hrabri, da istražuju temu, da budu beskompromisni, ali da uvijek vode računa o etici i da uvijek vode računa da pišu o živim ljudima.“ rekla je Malenica.

Vera Vulić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.