​Premijera predstave 'Punim jedrima' u Pozorištu lutaka

mostar
​Premijera predstave 'Punim jedrima' u Pozorištu lutaka

Pozorište lutaka Mostar izvest će u srijedu, 31. siječnja, u 19 sati premijeru predstave "Punim jedrima" prema tekstu bugarske književnice, redateljice i dramaturginje Teodore Popove.

Redateljica predstave je Elica Petkova, posljednjih godina dobitnica najznačajnijih lutkarskih nagrada u Bugarskoj, kojoj je ovo prvo gostovanje u BiH.

Predstava „Punim jedrima!“ govori o gusarima koji imaju samo dva izbora - prijateljstvo ili izdaju. Brod „Crna strijela“ plovi morem hrabar i neustrašiv. Njegovi gusari su snažni, odlučni i odani jedni drugima. Sve je u redu do dana kada kapetan Džek spasi jednu galebicu od oluje, nazove je Marina i vodi sa sobom na brod. Malo pomalo ona počinje da preuzima brod „u svoja krila“ i postaje novi „kapetan“. Na brodu ona postaje opčinjena zlatom koje postaje njen san i biva joj važnije od bilo čega. Služeći pohlepnoj galebici gusari ulaze u neočekivanu i strahovitu avanturu. Na kraju, Marina shvaća da su od zlata mnogo važniji prijatelji.

U predstavi, koja je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 12 godina, igraju Igor Vidačković, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

Ulaz na premijerno izvođenje je samo s pozivnicama. Odmah poslije toga, predstava „Punim jedrima!“ bit će na redovnom repertoaru Pozorišta lutaka Mostar te je očekuje i tradicionalna serija izvođenja za djecu iz mostarskih osnovnih škola, priopćeno je iz tog pozorišta.

pogled.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostar
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C