Odigrana komedija “Autobusom do Zagreba i nazad”

KOSAČA
Odigrana komedija “Autobusom do Zagreba i nazad”

Zavičajni klub hercegovačkih studenata odigrao je komediju “Autobusom do Zagreba i nazad” u prepunoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

“Prezadovoljni smo. Izveli smo već dvije predstave u Zagrebu i sve rasprodali, ali nismo očekivali da ćemo uspjeti rasprodati i Kosaču. Atmosfera je bila odlična i bili smo shvaćeni od strane publike više nego što smo očekivali. Ovu predstavu smo pripremali svega nekoliko mjeseci prije prve izvedbe u Zagrebu. S obzirom da je bilo uspješno onda su naši organizatori predložili i dolazak u Mostar i evo nismo se pokajali”, kazala je Katarina Ćorić, glumica koja je igrala ulogu bake koja se bavi krijumčarenjem preko granice.

Predstava je na humorističan način prikazivala scene putovanja autobusom. Bilo je tu ljubavnih problema, šverca, smiješnih turista, kvarova autobusa i slično. Svi glumci su amateri te su porijeklom iz Hercegovine.

“Podijeljeni smo na dramsku i glazbenu sekciju. Dramski dijelovi predstave su bili presijecani glazbenim izvedbama. Nas u dramskoj sekciji sudjeluje oko 15 glumaca, a isto ih je toliko u glazbenoj sekciji. Nitko od nas nije profesionalni glumac već nam je ovo svima zabava u slobodno vrijeme”, objasnio je Josip Čutura, jedan od glumaca.

Zavičajni klub hercegovačkih studenata jedna je od najvećih studentskih udruga u Zagrebu. Uspješno djeluje već preko 20 godina okupljajući studente kroz razne projekte. Prvotni cilj koji je bio i misao vodilja osnivanja Kluba je druženje te očuvanje tradicije koju su studenti u svojim srcima ponijeli u Zagreb.

Nikolina Šimunović /  Ilijana Lovrić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista