Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

Održan festival u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar

kosača
Održan festival u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar

Festival u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar je počeo koncertom u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače. Izvođači na koncertu bili su mladi koji pohađaju osnovne glazbene škole i dolaze iz Mostara, Širokog Brijega, Čapljine, Čitluka i Viteza.

Prvi koncert ujedno i cijeli festival otvorio je najmlađi sudionik Antonio Šarić uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar. Zasluženi gromoglasan pljesak pratio je najmlađeg sudionika festivala koji još uvijek ne ide u osnovnu glazbenu školu nego je još uvijek kao predpočetnik svira violinu kod prof. Renate Prizmić-Linarić.

Direktorica Simfonijskog orkestra Mostar Snježana Zovko izrazila je veliku zahvalnost za trud roditeljima i profesorima sudionika. „Mislim da se premalo daje na važnosti podrške Vas ovdje prisutnih za ove mlade talente, kako roditeljima tako i profesorima, posebice profesorima violine bez čijeg truda sve ovo ne bi bilo moguće“.

Među sudionicima bilo je i nekoliko njih koji su zaslužili posebnu pažnju, tako da su posjetitelji mogli čuti dvojicu braće iz Širokog Brijega. Obitelj Slišković koja ima četiri sina, sva četvorica sviraju violinu. Mlađi brat Marko je dobio gromoglasan pljesak nakon svoje izvedbe „Koncert za violinu br.2 u G-duru“ Friedricha Seitza.

Svi prisutni mogli su čuti mnoga poznata glazbena djela kao što su: „Koncert za violinu i orkestar“ J. S. Bacha i „Concertino u A-duru“ A. Kamarowski.

Drugi dan festivala zakazan je za 11. lipnja s početkom u 19.00 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače te će na njemu nastupati stariji uzrasti umjetnika.
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.